Utmanare i maskinuthyrningsbranschen

Utmanare i maskinuthyrningsbranschen

Nu inleder maskinuthyrningsföretagen Persson Hyrmaskiner i Västsverige och Herok i Mälardalen ett omfattande samarbete. Nyligen bildade man det gemensamma företaget Persson Hyrmaskiner Herok AB.

Bakgrunden är att man vill kunna ta sig an stora byggprojekt i hela landet med hjälp av mobila uthyrningsdepåer. Först ut är två gigantiska byggprojekt i Västerås respektive Eskilstuna, som totalt kommer att sysselsätta närmare 600 personer.

 

Hittills är det endast de stora uthyrningsföretagen som är aktuella för de absolut största byggprojekten i Sverige. Detta är något som Persson Hyrmaskiner i Västsverige och Herok i Mälardalen vill ändra på.

Nu utmanar man de stora börsbolagen genom att starta bolaget Persson Hyrmaskiner Herok Projekt AB, som kommer att driva mobila depåer av byggmaskiner i direkt anslutning till de större byggprojekten i landet.

Samarbetet är ovanligt i sitt slag och kommer kasta nytt ljus på maskinuthyrningsbranschen.

– Många andra företag i byggbranschen arbetar ju på det här viset men det har varit ovanligt i just vår nisch. Mig veterligen är detta den största satsningen som två uthyrningsföretag gör tillsammans, säger Joakim Dahlgren, VD på Persson Hyrmaskiner.

Herok, som har depåer i Eskilstuna, Västerås och Örebro, ser många möjligheter med det nya bolaget.

– Vi tror på att jobba i projektform och med samarbeten, för att kunna ta oss an den här storleken på uppdrag. Vi och Persson Hyrmaskiner har en historia sedan tidigare så det kändes naturligt att göra ett projekt i bolagsform tillsammans, säger Per Karlsson, koncernchef på Herok.

Anledningen till att satsningen kommer just nu beror på att två stora projekt tagits in, ett i Eskilstuna och ett i Västerås.

– Det är två jätteprojekt som kommer sträcka sig över sex till åtta år och där båda företagens kompetens kommer att behövas. Från vår sida blir det ju enkelt rent praktiskt också efter som Herok redan finns på plats på dessa orter, säger Joakim Dahlgren.

Och fast uppdragen blev klara under augusti har leveransen av maskiner redan påbörjats. Hittills ligger 130 bodar på beställning, varav 60 finns på plats och resten levereras senast sista oktober.

– Uppdragen kommer innebära leveranser av alla typer av maskiner och övrigt material som hör en byggarbetsplats till. När projekten är igång kommer vi ha uthyrningsstationer på plats på byggena, förklarar Per Karlsson.

Fast den gemensamma satsningen skett mycket snabbt, från beslut till bildandet av bolaget har skett under augusti månad, ser båda bolagen projekten som långsiktigt.

– Det vet vi att det kommer att bli eftersom båda uppdragen sträcker sig upp till åtta år. Men vårt mål är att fortsätta expanderingen och ta fler stora uppdrag ihop, säger Johan Lindström, vd för det nystartade bolaget.

 

Persson Hyrmaskiner Herok Projekt AB

Bilden: Johan Lindström, vd för det nystartade bolaget. Foto/Källa: Persson Hyrmaskiner Herok Projekt AB.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Nu är nya Toyota RAV4 här

Nu är nya Toyota RAV4 här

Nyutvecklad fyrhjulsdrift, supereffektiv elhybridteknik och helt ny plattform – nu är nya Toyota RAV4 här!

Fler artiklar