Nyhet

Ny toppnotering

– Sommar, sol och starka siffror. Juli var en rekordmånad både var gäller värmen i Tyskland och omsättningen hos Liquy Moly: 50 miljoner euro. Det är den högsta månadsomsättningen som någonsin noterats i företagets 60-åriga historia. – Det som förvånar oss mest är att detta toppresultat uppnåddes under den lugna semesterperioden, säger Ernst Prost, vd på Liquy Moly. 

Under mars månad missade företaget 50-miljonersgränsen med en hårsmån. Det saknades nämligen 800 000 euro. Trots detta räckte det för att slå rekord. Ett rekord som man nu har lagt bakom sig. Resultatet i sig är imponerande men det som är riktigt anmärkningsvärt enligt Liqui Moly-chefen är ramvillkoren. En ny toppnotering hade inte varit särskilt konstigt under våren och hösten, som i regel är den tid på året då branschen går som bäst. Sommaren däremot är vanligtvis lugn. Nästan en fjärdedel av de knappt 800 anställda var på semester.
– Det handlar alltså inte bara om högre omsättning, utan även om mer arbete och prestation.  I slutändan var vi ju tvungna att ta emot, producera och distribuera extraorder och ett större antal beställningar.

Liquy Moly har växt i flera år. Omsättningen har mer än fördubblats under de senaste åtta åren. Det är en utveckling som man alltför lätt hade kunnat ta för given. Så är dock inte fallet.
– Vi försöker ständigt att överträffa våra högt uppsatta mål. Under augusti, som är den viktigaste semestermånaden, klarade vi av detta med bravur, säger Ernst Prost.
Nästan 10 miljoner euro mer i omsättning jämfört med samma period förra året. Det motsvarar en tillväxt på 20 procent. Denna prestation kräver stor respekt och ett stort tack till alla inblandade. Som jämförelse: Omsättningen under augusti månad är större än hela årsomsättningen hos Liqui Moly för 25 år sedan. Nu ser alla fram emot hösten.

Liquy-Moly