Världens första dubbdäck med dubbla dubbar

Världens första dubbdäck med dubbla dubbar

 

 

Nokian Hakkapeliitta 9 är tekniskt sätt Nokian Tyres mest avancerade vinterdäck. Däckets prestanda bygger på det innovativa funktionella dubbkonceptet som utöver utmärkt grepp rakt fram även ger ett suveränt sidogrepp.

Det nya vinterdäcket med bästa möjliga vintergrepp har som först i världen två olika typer av dubbar som har olika uppgifter. Dubbarna som finns i däckets ytterskuldra ger utmärkt sidogrepp i hala kurvor och vid filbyten. Dubbarna i mitten av slitbanan maximerar greppet rakt fram vid inbromsning och acceleration.

Tysta och stabila köregenskaper

Utöver sin avancerade dubbeldubbteknik innehåller nya Nokian Hakkapeliitta 9 många andra innovationer som ger däcket balanserade och logiska köregenskaper, även vid extrema situationer. Däcket har under dubbarna Eco Stud-dynor som dämpar dubbkontakten mot vägen och som samarbetar med de specialformade dubbarna, vilket ger stabila köregenskaper med lågt däckljud.

Bilförarna kommer även uppskatta däckets låga rullmotstånd som minskar bränsleförbrukningen, vilket sparar både pengar och miljö. Miljövänlighet uppmärksammas också i däckets gummiblandning som innehåller mer ekologiska och förnybara material än tidigare. Ny typ av gummiblandning och ett nytt däckmönster förbättrar vägkontakten och ger komfortabla köregenskaper i alla väglag.

Fler säkra mil

Nokian Hakkapeliitta 9 omfattas av Hakkaskydd som ger hjälp vid en däckskada. Hakkaskydd är kostnadsfritt och kan aktiveras direkt efter köp av nya däck. En annan praktisk sak är slitagevarnaren som visar återstående mönsterdjupet i däckets huvudspår. Däcket har även en snöflingesymbol som signalerar när vintergreppet inte längre är säkert och att det är dags att köpa nya däck.

Sortimentet av Nokian Hakkapeliitta 9 omfattar 52 produkter från 14 tum till 20 tum. I sortimentet finns även Nokian Hakkapeliitta 9 SUV-däck som erbjuder SUV-förare balanserat grepp. SUV-däcket har förstärkta däcksidor med Aramid-fiber, ett material som bland annat används i skottsäkra västar. Det ger däcket utmärkt slitstyrka även i krävande situationer.

Nokian Tyres

 

Läs också

Aktuellt

Ny guide ökar återvinningen

Ny guide ökar återvinningen

Ett beslutsstöd för miljöriskbedömning vid återvinning av bergmaterial i anläggningsprojekt, ska öka återvinningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
2019 ett rekordår för Scania

2019 ett rekordår för Scania

På marknaden för tunga lastbilar över 16 ton blev Scania Sverige marknadsledande med 44,2 procent av nyregistreringarna.

Fler artiklar