Storslam för Continental

Storslam för Continental

Hösten står för dörren och med den kommer också traditionsenligt testerna av årets vinterdäck. När testresultaten från Vi Bilägare, Aftonbladet (Testworld) och Teknikens Värld tillkännagivits står det klart att Continental hamnar högst på pallen totalt fyra gånger.
Continental IceContact2TM, Continentals dubbdäck gick vinnande ur både Aftonbladets och Teknikens Världs tester. I testet från Aftonbladet jämfördes Continentals IceContact2TM med 15 andra dubbade vinterdäck och landade ett betyg på 8,8 vilket gav däcket den åtråvärda förstaplatsen. Egenskaper som lyftes fram var de utmärkta egenskaperna på is och snö. Samtidigt som däcket var lättkört och presterade mycket bra på snö.
I Teknikens Värld hyllas också Continentals IceContact2TM för sina köregenskaper på is och snö och fick full pott i dessa moment. Komforten hos däcket beskrivs som ”näst intill sommardäcks-likt”.

Continentals VikingContact6TM fick ett betyg på 8,1 vilket ledde till en förstaplats bland de nordiska friktionsdäcken i Aftonbladets test. Däcket hyllas för sitt broms- och sidgrepp som brädar ut flera av konkurrenternas dubbade motsvarigheter. Däcket beskrivs som utmärkt på samtliga underlag och är samtidigt tyst och lättrullande.
Med 86 av 100 möjliga toppar VikingContact6TM även Vi Bilägares test och här är det framförallt egenskaperna på is och snö som lyfts fram. Full pott på snö ledde vägen till segern för Continental.

– Vi är såklart väldigt nöjda med utfallet i höstens tester. Vi satsar mycket resurser på att ta fram däck som håller föraren säker på flera olika vinterunderlag, så väl på is och snö som på barmark. När det är just de egenskaper som lyfts fram i testerna så är det ett bevis på att vi är rätt ute. Det finns inga genvägar när det gäller vinterdäck, säger Mattias Palmgren produktchef på Continental Sverige.

Continental Sverige

Foto/Källa: Continental Sverige.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar