Produktnyheter

Intelligenta skopor

Ett helt nytt program med optimerade skopor för grävmaskiner lanseras av Caterpillar Work Tools för den skandinaviska marknaden. Varje skopa är standardutrustad med en Bluetooth-enhet, Track It som i samspel med grävmaskinen gör skopan smart.

– Vi har utvecklat skopserien eftersom vi vet att kraven i Skandinavien är extra höga på både utformning, material, slitstyrka och effektivitet, förklarar Rogier Tonies på Caterpillar Work Tools.

Skoporna produceras tillsammans med Gjerstad och täcker redan från start de flesta användares behov. Programmet består av grävskopor, kabelskopor och planeringsskopor med S60 och S70-fäste. De är anpassade för grävmaskiner från Cat 311 och uppåt. Senare utökas programmet med skopor som har S80-fäste. Skoporna är tillverkade i Hardox 450 och 500 specialstål.

Skoporna utrustas från fabrik med den intelligenta enheten Track It som kommunicerar med grävmaskinen via Bluetooth. Tack vare enheten känner grävmaskinen av vilken typ av skopa som används, hur många timmar den varit i bruk och om man lossat skopan och bytt redskap går det att söka reda på skopan igen inom arbetsplatsens område.

– Det nya programmet passar perfekt in på den svenska marknaden. De stora fördelarna är att skoporna är helt anpassade, utprovade och godkända för att användas med Caterpillars grävmaskiner. De har rätt storlek, vikt, öppning och vinklar för bästa styrka, effektivitet och livslängd, säger Anders Forsberg, produktchef för grävmaskiner hos Pon Equipment.

– Tillsammans med Caterpillars tiltrotatorsystem och grävmaskin får man en mycket effektiv och säker lösning.

– Med hjälp av Track It kommer det dessutom att vara mycket smidigt för både entreprenörer och förare att ha full kontroll på rätt skoporna och hur de används.

Caterpillars nya skopor finns redan nu till försäljning.

Pon Equipment