Kortnyheter

Falska krav på trängselskatt

Transportstyrelsen har fått kännedom om att människor i Stockholmsområdet fått kravbrev om obetald trängselskatt. Avsändare av breven är “Scandinavia Inkasso SIA”. Detta är falska kravbrev och man vill uppmana mottagarna att inte betala de påstådda kraven.

Brevet är utskickat av “Scandinavia Inkasso SIA” men har också Transportstyrelsens logotyp uppe till vänster för att inge ett förtroendeingivande intryck.

– Det rör sig uppenbarligen om ett bedrägeriförsök. Jag vill poängtera att vi inte skickat ut dessa brev och att man inte ska betala de påstådda kraven, säger Torbjörn Bülow, enhetschef på Fordonsinformation på Transportstyrelsen.

Vi på Transportstyrelsen hanterar själva arbetet med att skicka ut påminnelser om obetald trängselskatt. Betalning av trängselskatt och eventuella tilläggsavgifter (för svenska fordon) ska betalas till Transportstyrelsens konto för trängselskatt och inte någon annanstans.

Så här ser det falska kravbrevet ut

Av allt att döma finns mottagarna av de falska kravbreven i Stockholmsområdet, men det går inte att utesluta att de skickats ut till mottagare i andra delar av landet.

Transportstyrelsen