Milstolpe för Allison

Milstolpe för Allison

Allison Transmission har i dagarna tillverkat sin 500 000:e helautomatiska växellåda i 4000 Series™. Växellådorna i den serien används i bland annat sopbilar, anläggningsbilar, utryckningsfordon, distributionslastbilar, bussar och husbilar.

Allison började tillverka 4000-serien i Indianapolis, USA 1993. År 2005 började den även tillverkas i fabriken i Ungern för att tillgodose önskemålen från övriga marknader.

Allisons helautomatiska växellådor utnyttjar tekniken kontinuerlig kraftöverföring (Continuous Power Technology) för att mjukt flerdubbla motorns vridmoment och leverera mer kraft till drivhjulen. Det innebär ökad produktivitet, bättre bränsleekonomi, förarkomfort, säkerhet och flexibilitet jämfört med manuella eller automatiserade manuella växellådor (AMT:er).

Allisons växellådor är kända för sin kvalitet och pålitlighet över hela världen och uppskattas för sin egenskap att ge Allisonutrustade fordon ett bättre andrahandsvärde än fordon med manuella, AMT- eller dual-clutch växellådor (DCT).

Om Allison Transmission

Allison Transmission tillverkar helautomatiska växellådor för både medeltunga och tunga kommersiella fordon, samt hybriddrivna stadsbussar. Allisons växellådor används i en mängd olika applikationer, bland annat i sopbilar, anläggningsfordon, brandbilar, distributionsbilar, bussar, husbilar och fordon inom militär- och energisektorerna. Företaget, som idag har cirka 2 600 anställda över hela världen, grundades 1915, har sitt huvudkontor i Indianapolis, Indiana, USA och är närvarande i över 80 länder. Allison har regionala huvudkontor i Nederländerna, Kina och  Brasilien och tillverkningsenheter i USA, Ungern och Indien. Allison har cirka 1 400 oberoende distributörer och återförsäljare runt om i världen.

Allison Transmission  

Foto: Allison Transmission

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar