Milstolpe för Allison

Milstolpe för Allison

Allison Transmission har i dagarna tillverkat sin 500 000:e helautomatiska växellåda i 4000 Series™. Växellådorna i den serien används i bland annat sopbilar, anläggningsbilar, utryckningsfordon, distributionslastbilar, bussar och husbilar.

Allison började tillverka 4000-serien i Indianapolis, USA 1993. År 2005 började den även tillverkas i fabriken i Ungern för att tillgodose önskemålen från övriga marknader.

Allisons helautomatiska växellådor utnyttjar tekniken kontinuerlig kraftöverföring (Continuous Power Technology) för att mjukt flerdubbla motorns vridmoment och leverera mer kraft till drivhjulen. Det innebär ökad produktivitet, bättre bränsleekonomi, förarkomfort, säkerhet och flexibilitet jämfört med manuella eller automatiserade manuella växellådor (AMT:er).

Allisons växellådor är kända för sin kvalitet och pålitlighet över hela världen och uppskattas för sin egenskap att ge Allisonutrustade fordon ett bättre andrahandsvärde än fordon med manuella, AMT- eller dual-clutch växellådor (DCT).

Om Allison Transmission

Allison Transmission tillverkar helautomatiska växellådor för både medeltunga och tunga kommersiella fordon, samt hybriddrivna stadsbussar. Allisons växellådor används i en mängd olika applikationer, bland annat i sopbilar, anläggningsfordon, brandbilar, distributionsbilar, bussar, husbilar och fordon inom militär- och energisektorerna. Företaget, som idag har cirka 2 600 anställda över hela världen, grundades 1915, har sitt huvudkontor i Indianapolis, Indiana, USA och är närvarande i över 80 länder. Allison har regionala huvudkontor i Nederländerna, Kina och  Brasilien och tillverkningsenheter i USA, Ungern och Indien. Allison har cirka 1 400 oberoende distributörer och återförsäljare runt om i världen.

Allison Transmission  

Foto: Allison Transmission

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar