Scania Urban – lösningar för staden

Scania Urban – lösningar för staden

Scania rullar nu ut den sista lanseringsfasen av den nya lastbilsgenerationen för de europeiska marknaderna. Denna gång fokuserar Scania på urbana lösningar. Med nya motorer, nya hytter och fler alternativ breddar man utbudet för de applikationer som främst verkar i städer och tätorter.

Det var i slutet av augusti 2016 som Scania inledde lanseringen av sin största utvecklingssatsning någonsin då de första lastbilarna för det europeiska fjärrtrafiksegmentet presenterades. I höstas kom de tunga anläggningsfordonen och nu är det alltså dags för den tredje och avslutande fasen.

Fokus ligger denna gång på urbana applikationer som används för distribution och transporter i, kring och mellan städer samt för sophantering, renhållning och räddningsfordon. I och med denna sista fas är nu också den nya Scaniagenerationen komplett.

 – Som ledare inom hållbara transporter är vår utgångspunkt att kunderna behöver kunna tackla utmaningar som trafikstockningar, säkerhet, omsorg om miljön, total-ekonomin samt att erbjuda attraktiva arbetsförhållanden, säger Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Scania Trucks. Med den här lanseringen kan Scania erbjuda ökad lönsamhet i varje kundmöte, tack vare ett mer hållbart och skräddarsytt erbjudande med fler tjänster och produkter jämfört med andra tillverkare.

Urbana transportlösningar handlar om allt från varudistribution och sophantering till avancerade logistiksystem med hållbarhets- och effektivitetsfokus.

Det nya lastbilsprogrammet erbjuder lösningar som är hållbara ur alla perspektiv, samtidigt som de svarar mot de typiska utmaningar stadsnära transporter har att göra med, som exempelvis lönsamhet, buller, miljöaspekter och köer.

–Vår strategi bygger på att addera nya tjänster och en rad mycket mångsidiga produkter både på motor- och på hyttsidan, säger Alexander Vlaskamp. Möjligheten för utförare och transportköpare att i dialog med Scania skräddarsy en hållbar lösning når nya nivåer, oavsett vilken stadsnära applikation eller vilka slags utmaningar det handlar om. Hållbarhet är idag en nyckelfråga för alla städer runt om i världen.

Av: Catharina Olsson-Lindh
Bilden: Kronan på verket i det urbana erbjudandet som nu lanseras: L-serien är en helt nyutvecklad lågbyggd hyttserie för urbana miljöer.
Foto: Scania.

 

Läs också

Aktuellt

12 000 alkolås sedan införandet

12 000 alkolås sedan införandet

Sedan möjligheten infördes har Transportstyrelsen beslutat om över 12 000 körkort med villkoret alkolås. Det är överlägset flest...

ANNONS ▼
Fler artiklar