Årets kvinnliga stjärnskott region Svealand

Årets kvinnliga stjärnskott region Svealand

”I en bransch med stor manlig dominans har hon målmedvetet byggt upp ett företag som framgångsrikt konkurrerar med de stora på marknaden. Genom stenhård kostnadskontroll, snabba beslut och innovativa arbetsmetoder löser hon enkelt kundernas problem. Dessutom kan hon köra grävmaskin”

Med den motiveringen kammade Louise Persson i slutet av november hem priset som Årets kvinnliga stjärnskott vid regionsfinalen för Svealand på EY Entrepreneur of the year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser som getts ut i över 30 år världen över.

Louise Persson är ägare och vd på LIP AB – ett av de största privata entreprenadföretagen i Mellansverige. Louise startade verksamheten i liten skala med endast en grävmaskin. I dag äger företaget en maskinpark som består av 24 fordon. Lip utför alla typer av markarbeten som exempelvis avlopp, dränering, husgrunder och grävarbeten.

Kvalitet och underhåll är a och o för Louise. Maskiner och lastbilar byts med treårsintervall och företaget har aldrig haft ett produktionsstopp som beror på att maskiner inte fungerar som de ska. Lip verkar på en tuff marknad, men Louise har stenkoll på siffrorna och att projekten går ihop ekonomiskt. De senaste åren har såväl omsättning som antal anställda ökat kraftigt. Omsättningen närmar sig 50 miljoner kronor och bolaget syssselsätter nästan 30 personer. Företaget verkar i en närmiljö, vilket innebär att de flesta medarbetare kommer från Åsbro med omnejd.

Claes Mellgren och Per-Olof Andersson på verkstadskoncernen AQ Group från Västerås fick priset som region Svelands Entrepreneur of the year och dessutom priset som Årets internationella tillväxt.

– Vi hade som vanligt ett mycket starkt finalfält med många inspirerande entreprenörer. AQ Group tog verkligen storslam och kommer ställa upp i två kategorier i den nationella finalen. Även Benjamin och Louise är mycket värda pristagare så de andra regionvinnarna får se upp den 25 januari i Stockholms stadshus, säger Mathias Wallin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Svealand.

Vinnarna i respektive pris i regionsfinalen går vidare till den nationella finalen i januari 2018 i Stockholm och tävlar där mot övriga regionsvinnare. Vinnaren i huvudpriset där tävlar internationellt i Monte Carlo nästa år.

Foto: Teodor Axlund.

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar