Liqui Moly får ny ägare

Liqui Moly får ny ägare

Verkställande direktören och aktieägaren Ernst Prost säljer sina företagsandelar till Würth-koncernen.

”Därmed säkras fortlevnaden av Liqui Moly den dag jag själv inte längre finns vid rodret”, förklarade Ernst Prost. Han blir kvar som företagsgruppens vd.

Liqui Moly är ett kärnfriskt företag med stor andel eget kapital och ett nytt omsättningsrekord även i år. ”Jag ville fatta beslutet i lugn och ro, nu när det går bra för oss och inte under svåra förhållanden”, sa Ernst Prost.

Det har länge funnits en relation till Würth-koncernen. I snart 20 år har Würth-koncernen varit passiv delägare i Liqui Moly – redan på den tiden en säkerhet mot eventuella risker.

Visserligen är Würth-koncernen med sina drygt 70 000 medarbetare och 12,5 miljarder euro i omsättning betydligt mycket större än Liqui Moly, men det är också ett familjeföretag. Ernst Prost: ”Därför vet jag att LIQUI MOLY är i goda händer hos Würth-koncernen.”

Bortsett från ägarbytet kommer inget att förändras. Liqui Moly förblir ett självständigt företag inom Würth-koncernen, Ernst Prost fortsätter som vd och inte heller för de anställda förändras något. ”De som känner mig vet att jag sätter medarbetarna främst”, sa Ernst Prost. ”Det vore ju vansinnigt att ändra något på de senaste årens framgångsrika linje. Allt fortsätter precis som hittills – bara under ett större tak som ger mer skydd.

Liqui Moly

Bilden: Ernst Prost, verkställande direktör och aktieägare säljer sina företagsandelar i Liqui Moly från årsskiftet. Foto/Källa: Liqui Moly.

Läs också

Ny olja för Jaguar och Land Rover

Ny olja för Jaguar och Land Rover

Trenden med allt mer tunnflytande motoroljor för att bidra till minskad bränsleförbrukning och mindre utsläpp finns hos alla bilmärken....

Aktuellt

Miljöflyt för Dagab

Miljöflyt för Dagab

Gasfordon är en del av en medveten satsning från Axfoods sida, säger Helena Blom, Dagabs transportchef.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i augusti

Vägtrafiken i augusti

Under augusti månad i år omkom 17 personer. Det är 12 färre omkomna än under augusti förra året.

Fler artiklar