Säljsuccé för Lexus LC

Säljsuccé för Lexus LC

Lexus nyligen lanserade flaggskeppskupé Lexus LC har blivit en rejäl succé runt om i Europa, och framför allt på den brittiska marknaden. Under andra halvåret 2017 såldes 162 Lexus LC där, vilket gör Stor­britan­nien till den enskilt största marknaden i Europa för modellen. Även i Sverige har försäljningen varit över förväntan. Nu har LC-modellen utsetts till ”Bästa kupé” i UK Car of the Year och kandiderar där som totalvinnare till titeln ”Årets bil”.

Storbritannien är det land i Europa där bilköparna av tradition väljer kupémodeller i större utsträckning än i de flesta andra europeiska länder. Det återspeglar sig också i den omedelbara framgången för lyxkupémodellen Lexus LC, som kom till återförsäljarna först efter sommaren 2017. Av de totalt 12 700 Lexus som såldes i Storbritannien under fjolåret var 162 en LC, fler exemplar än i något annat europeiskt land.

Den oberoende organisationen UKCOTY utsåg helt nyligen Lexus LC till ”Årets bästa kupémodell”. Juryn i UK Car of the Year består av 27 brittiska motorjournalister. I slutet av februari kommer de att presentera vilken bil som tilldelas utmärkelsen ”Årets bil i Storbritannien”. Lexus LC är en av finalisterna.

I Sverige såldes i fjol 20 Lexus LC, av den totala försäljningen på 1 546 Lexus-bilar. Detta trots en sen försäljnings­start på året. Bilen finns både som elhybrid (LC 500h) och med bensindriven V8-motor (LC 500). Cirkapriset för båda versionerna börjar på 998 000 kronor.

Lexus Sweden

Foto/Källa: Lexus Sweden

Aktuellt

Best Transport fortsätter expandera

Best Transport fortsätter expandera

Best Transport förvärvar Pilotene Transport AS och rycker därmed allt närmare målsättningen att bli marknadsledande på snabba transporter i Norden.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar