Nissan e-NV200

Nissan e-NV200

Under våren 2018 kommer Nissan att lansera den nya utsläppsfria skåpbilen e-NV200. Skåpbilen går längre än någonsin tidigare på en laddning tack vare ett nytt 40kWh-batteri.  Nissan e-NV200 erbjuder en räckvidd som är 60 % längre – upp till 280 km NEDC* – med oförändrad lastkapacitet och 1-stegad automatväxellåda, som gör körningen mycket enklare och säkrare.

Med mer än 15 000 bilar på vägarna sedan lanseringen 2014, ger den nya generationen av 100 % eldrivna Nissan e-NV200 ett konkret uttryck för företagets vision, Nissan Intelligent Mobility, som nu tar ytterligare ett steg framåt.  100 % eldrivna e-NV200 förändrar spelreglerna helt för transportbilsmarknaden, med längre räckvidd tack vare ett större batteri och en hel rad nya anslutningsfunktioner.

Förutom att hjälpa företagskunderna med sin miljömässiga profil, utgör denna skåpbil en hörnpelare i Nissans vidare åtagande att försöka minska de CO2-utsläpp som yrkestrafiken orsakar i stadskärnorna vid leveranser och upphämtning av gods.  Eftersom kunderna nu har möjlighet att köra mer än 100 km längre på en laddning än med den tidigare generationen av e-NV200, som var utrustad med ett 24 kWh-batteri, kan de sköta sina leveranser helt på eldrift.

Så här säger Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director på Nissan Europe: ”Företag har stor inverkan på luftkvaliteten och trafiktätheten, särskilt i stadskärnorna, och Nissan e-NV200 bidrar till lägre CO2-utsläpp från yrkestrafiken. Som världens ledande tillverkare av elbilar har Nissan åtagit sig att hjälpa företag och konsumenter att skapa en mer hållbar framtid och e-NV200 har en nyckelroll i detta.”

E-NV200 med uppgraderat 40kWh-batteri kommer att levereras på den europeiska marknaden under våren 2018. De första beställningarna kommer nu in i Europa för Limited Edition 2.ZERO, som finns både som skåpbil med fem dörrar och som 7-sitsig Evalia personbil.

 

Fakta om nya e-NV200

Det nya 40kWh-batteriet till helt eldrivna e-NV200, förlänger räckvidden upp till 280km NEDC*. Det innebär en ökning med mer än 60 % jämfört med tidigare generation och gör det möjligt för förarna att köra längre, samtidigt som de kan utnyttja det utvidgade europeiska snabbladdningsnätverket CHAdeMO. E-NV200 utnyttjar samma batteriteknik som för nya Nissan LEAF, som nyligen lanserades i Europa. Tack vare att batteriet inte är större än tidigare, har man inte behövt kompromissa med lastutrymmet.  Det här kan vara avgörande för att företag och yrkesförare ska kunna sköta sina leveranser helt på eldrift den sista biten fram till destinationen i alla miljöer. 

Nissan e-NV200 erbjuder en nästan helt tyst motordrift, vilket innebär att det inte förekommer några vibrationer, inget mekaniskt oljud och inga växlingar. Drivlinan på en elbil levererar ett omedelbart vridmoment och en jämn acceleration. För föraren innebär det en stressfri körning och för boende i stadskärnorna sker leveranser och upphämtning av gods, med mycket mindre störningar. 1-stegad automatväxellåda och Hjälp-vid-start-i-backe, gör körningen enklare och säkrare.

Nissan e-NV200 är också mycket mer än bara en helt eldriven bil.  Den är ett mobilt kraftverk med unik dubbelriktad laddning. Det innebär att den kan föra tillbaka energi för att driva världen runt omkring, genom att anslutas till kontor eller företagslokaler. Den kan till och med lämna tillbaka eventuell överbliven laddning för att fylla på och stabilisera det lokala elnätet, tack vare Nissans innovativa Vehicle to Grid-teknologi.

Rymlig, mångsidig och med bättre transportkapacitet

Företag kan välja mellan två karossalternativ – skåpbilen e-NV200 och personbilen e-NV200 Evalia. Båda har en flexibel interiör, som gör det möjligt för ägaren att konfigurera hyllor, förvaringsplatser och säten efter behov och önskemål. Helt eldrivna skåpbilen e-NV200 är lätt att lasta, tack vare att lastgolvet bara är 52cm över marken.

Nissans helt eldrivna skåpbil e-NV200 har ett lastutrymme på 4,2m³, vilket är tillräckligt för att få plats med två Euro-pallar eller gods som väger upp till 701kg. Tack vare bakdörrar som öppnas brett och ett par skjutbara sidodörrar, går det snabbt och lätt att lasta och lossa. Det främre passagerarsätet kan fällas ner vid behov, så att det bildar ett bord. Det finns också gott om praktiska förvaringsutrymmen inom bekvämt räckhåll från förarsätet.

Om kunden söker en bil för att transportera passagerare eller medarbetare, är e-NV200 Evalia det perfekta valet. Med fiffiga sittplatser finns det även gott om plats för bagage eller verktyg. Den är för närvarande den enda helt eldrivna, 7-sitsiga skåpbilen i Europa. Nissan e-NV200 Evalia är till exempel det perfekta alternativet för taxi och limousinservice.

Mer hightech-funktioner och bättre anslutningsmöjligheter för det mobila kontoret

Beroende på modell, finns Nissan e-NV200 med flera, praktiska högteknologiska funktioner, bland annat backkamera i färg för lättare manövrering på låg hastighet, Bluetooth-anslutning, Intelligent nyckel och ett helt integrerat navigationssystem. Navigationssystemet har förbättrats jämfört med föregående generation och ger föraren av e-NV200 en säkrare upplevelse med bättre sikt och skönare känsla.

NissanConnect EV-appen hjälper föraren att utnyttja sin Nissan e-NV200 optimalt, så att arbetsdagen och de olika rutterna kan organiseras bättre.  Via sin smartphone, surfplatta eller dator kan bilens ägare intuitivt spåra och logga förarrapporter digitalt. De kan kontrollera information om batteriets laddningsnivå, starta batteriladdning och ställa in bilens klimatanläggning via fjärrstyrning (via appen eller You+Nissan webbportalen). All information som kunden behöver – bland annat laddningsstatus och energianvändning – visas också tydligt på instrumentpanelen inne i skåpbilen.

*NEDC: Med förbehåll för slutgiltigt typgodkännande.

Nissan

Läs också

Populär Qashqai

Populär Qashqai

Nissans Qashqai är Europas mest sålda urban crossover. Nu är den även störst i Sverige! Under januari-februari 2018, slog...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar