Produktnyheter

Snabb och säker hemmaladdare för bilen

Med hjälp av laddaren EVlink från Schneider Electric, som kan placeras både i garaget och utomhus, laddar du elbilen hemma, upp till tre gånger snabbare jämfört med att ladda i ett vanligt uttag. Det är säkrare än genom ett vanligt eluttag och går dessutom snabbare.

I takt med att elbilarna blir allt fler, ökar också behovet av laddningsmöjligheter. Det ska gå snabbt och det ska vara
säkert att ladda sin bil, också hemma.

EVlink hemmaladdare från Schneider Electric är utformad som en väggbox och går att installera både i garaget och utomhus. Fördelarna med en egen laddare i hemmet är flera. Dels är det tryggare än ett vanligt eluttag, eftersom laddaren inte riskerar att bli överhettad som ett eluttag kan bli, dels går det tre gånger så snabbt att ladda bilen. I ett vanligt vägguttag kan det ta upp till tolv timmar att ladda en elbil, med EVlink går det på under fyra timmar, om man ansluter med 3-fas 16A. Den stora tidsvinsten innebär naturligtvis en större frihet.

EVlink hemmaladdare finns i två olika styrkor, 1-fas 16A och 3-fas 16A. En behörig elektriker installerar den på en halvtimme, sedan är det bara att plugga in och börja ladda. För säkerhets skull är laddaren utrustad med nyckellås, så att ingen obehörig ska kunna använda sig av laddstationen. Det går också att optimera energihanteringen i båda modellerna, vilket gör att man kan dra ner på elkostnaderna. Man kan till exempel styra laddningen till tider då husets
övriga energiuttag är lågt, eller reducera laddeffekten under vissa tider för att undvika ett överuttag av ström.

EVlink placeras på väggen, den smälter in på ett diskret sätt och tar en liten yta i anspråk. Man kan välja mellan en väggbox med uttag eller en med fast monterad kabel. EVlink säljs via återförsäljare, kontakta din lokala elinstallatör för rådgivning och kostnadsförslag.
Mer info finns på schneider-electric.se/evlink.