Lätt last-plattform som tål tuffa tag

Lätt last-plattform som tål tuffa tag

Modul-Systems nya lastplattform är designad för tuffa tag. Den stabila, utdragbara plattformen klarar laster upp till 250 kg. ”Trots ökad lastkapacitet har vi, tack vare genomtänkt design och smarta materialval, lyckats sänka vikten med 25 procent”, berättar Thomas Johansson, vice vd för Modul-System.

Lättvikt och robusthet är ledord för Modul-System. Deras inredning kännetecknas av att tåla tuffa tag, samtidigt som den är en av de lättaste på marknaden.
”Genom att erbjuda låg vikt på inredningen lämnar vi utrymme för verktyg och material, vilket innebär att mer kan lastas i fordonet utan att dess lastvikt överskrids”, förklarar Thomas Johansson.
Lastplattformen används i många olika applikationer och finns därför i olika bredder och djup.
”De smalare plattformarna monteras ofta så att de kan dras ut genom sidodörren, samtidigt som de lämnar plats för operatören att stiga in i fordonet. De bredare plattformarna är populära på bland annat pickupflak”, berättar Thomas Johansson.
Det är vanligt att tunga tillbehör som exempelvis generatorer och kompressorer monteras på lastplattformarna. För att möta kraven på robusthet och lättvikt är plattformens bärande delar producerade i ultrahöghållfast stål, ett material som kännetecknas av sin styrka i kombination med låg vikt, medan handtag och framkant är tillverkade av aluminium.
Lastplattformen är ergonomiskt utformad och det designade handtaget med tryckknapp innebär att plattformen kan öppnas och stängas med en hand. För extra säkerhet låser den i utdraget läge.
Lastplattformen är förberedd för påbyggnad med lastplatta. Modul-Systems lastplatta är tillverkad i sandwichmaterial med aluminiumtopp, vilket gör den både lätt, slitstark och enkel att hålla ren. Lastplattans integrerade skenor kan användas för fastsättning av inredning eller surrning av tung last. För effektiv förvaring av diverse komponenter kan lastplattan även kompletteras med en sarg.
Som de flesta av Modul-Systems produkter är lastplattformen baserad på modulmått.
”Det innebär att det går utmärkt att exempelvis montera hurtsar på plattformen, vilket ger bra access till verktyg och utrustning ute på fältet”, säger Thomas Johansson.

Modul-System HH AB

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar