Produktnyheter

Lackeringsoverall med Formel 1-utseende

Precis vad många lackerare som också är inbitna motorsportfantaster har längtat efter: overaller som ser ut som dem depåteamen i Formel 1TM har på sig. Och nu har det Kölnbaserade lackvarumärket Spies Hecker lanserat en speciell racingoverall i begränsad upplaga.

De flesta lackeringsoveraller är funktionella men inte direkt snygga. De brukar vara helgrå och vida i passformen. Men depåteamen i Formel 1TM har välsittande, professionella overaller som oftast har en tilltalande design. ”Vi tyckte att lackeringsoveraller borde vara precis lika snygga och välsittande som depåteamens”, säger Karsten Jürs, Spies Heckers varumärkesombud för Axaltas lacksystem i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Balans mellan design och komfort

Tanken var att skapa lackeringsoveraller som skulle kombinera designen hos en depåteamsoverall av Formel 1-snitt med funktionaliteten hos en högkvalitativ, professionell lackeringsoverall. Personerna bakom designen av de exklusiva Spies Hecker-overallerna är en lektor i konfektionsteknik vid Niederrhein University of Applied Sciences i tyska Krefeld samt ett företag som specialiserar sig på målar- och arbetskläder. Den avsmalnande passformen, de lätta materialen, den justerbara resårförsedda ryggen samt kardborrebanden och lufthålen gör att overallerna sitter bra och bidrar till att skapa den perfekta balansen mellan design och komfort. ”Vi kan nu erbjuda lackerare en skräddarsydd lösning i en speciellt framtagen Spies Hecker-design som vi har lagt mycket tid på att utveckla och finjustera”, förklarar Jürs.

Tillgänglig i begränsad upplaga

Nu har overallerna med bravur klarat av den praktiska testfasen och kan köpas i handeln, men bara i begränsad upplaga. Jürs säger: ”Lackerarna som tillbringar dagarna i sprutboxen är bäst lämpade att bedöma de tekniska och praktiska kraven på lackeringsoveraller.”

För ytterligare information, vänligen besök www.spieshecker.se.

Bilden: Kölnbaserade lackvarumärket Spies Hecker lanserar högkvalitativ racingoverall för lackerare. Foto: Spies Hecker