Nordic Truckcenter storsatsar

Nordic Truckcenter storsatsar

DAFs expansion i Sverige och Norden fortsätter med oförminskad hastighet. Nordic Truck­center, som är generalagent för DAF i Norden, räknar med att öka sin marknads­andel med hela 50 procent under året och har redan anställt sex nya medarbetare.

– Samtidigt växer vår reservdelsförsäljning kraftigt genom bolaget TRP, där vi är generalagent i Norden, säger Mattias Nilsson, vd för Nordic Truckcenter.

Nordic Truckcenter gjorde 2017 sitt bästa år någonsin med en ökning av både omsättning och antalet sålda lastbilar med nästan 30 procent.

– Vi får allt fler och större kunder, våra lastbilar är oerhört driftsäkra och DAF är idag ett premiummärke på den svenska marknaden. Vi surfar på en framgångsvåg just nu, säger Mattias Nilsson.

I år är målet en 50-procentig ökning. För att nå detta har man redan anställt sex nya medarbetare och ytterligare fem tjänster är utlysta: tre säljare i Stockholm samt en regionchef och i Malmö. Bland de nyanställda finns Johan Ahlgren, ny CFO för Nordic Truckcenter Norden, och Veronica Sköld, reservdelschef för TRP.

– TRP är Europas näst största leverantör av reservdelar – inte bara för DAF utan även för flera andra ledande lastbilsmärken – och satsar nu stort på den nordiska marknaden.

De sex nya medarbetarna är:

Johan Ahlgren – CFO Norden. Kommer närmast från tjänsten som CFO för Mercedes-Benz Försäljnings AB, Mercedes egen återförsäljarverksamhet.

Veronica Sköld – reservdelschef för TRP (Truck Related Parts). Tidigare verkstadschef på STS (Sydhamnen Trailer Service) i Malmö.

Daniel Strömgren – Regional & Order management. Har tidigare varit Produktchef på MAN och har en god insikt i branschen.

Magnus Gertsson – lastbilsförsäljare och begagnatansvarig för KAM-kunder. Har en bakgrund bland annat som KAM på Mercedes-Benz och Försäljningschef på Volvo

Erik Axelsson – lastbilssäljare Uppsala/Borlänge. Kranexpert, lastbilssäljare på Mercedes-Benz och tidigare åkare.

Marcus Sultan – lastbilssäljare Göteborg. Tidigare egenföretagare inom Entreprenad, lastbilssäljare på Mercedes-Benz och Scania.

Bilden: Johan Ahlgren, till höger, är ny CFO Norden för storsatsande Nordic Truckcenter. Foto: Nordic Truckcenter.

Nordic Truckcenter

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Enklare fuska med vägmätaren

Enklare fuska med vägmätaren

Nordens största fordonsbranschförening, SFVF, varnar för att bilägare blir lättare att lura när avancerad teknik införs.

Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar