Ny high solid klarlack

Ny high solid klarlack

Cromax introducerar CC6500 High Performance VOC Clear, en universell klarlack som lämpar sig för allt från små reparationer till hela omlackeringar. Med hjälp av banbrytande ny teknik erbjuder CC6500 High Performance VOC Clear lackerare en klarlack som går snabbt och lätt att applicera, har god vertikal stabilitet, torkar snabbt och samtidigt ger fantastiska högglansresultat.

”Vi har skapat CC6500 High Performance VOC Clear med tanke på den senaste trenden för lågviskositetsprodukter”, säger Sofia Sjöholm, Sales Manager Cromax Sweden. ”Alla dess fördelar innebär att verkstäderna skulle kunna spara så mycket som 15 minuter per jobb under idealiska förhållanden, så detta kan absolut hjälpa våra verkstäder att öka sin genomströmning, vilket är en målsättning som alltid har hög prioritet när vi utvecklar nya produkter.”

CC6500 High Performance VOC Clear ingår i Cromax Performance System och är lätt att applicera i två skikt med en kort avluftningstid däremellan samt ger ypperlig vätning av underlaget, vilket leder till ett väldigt jämnt flöde. Med sina utmärkta uppbärande förmåga åstadkommer CC6500 High Performance VOC Clear en högglansfinish.

CC6500 High Performance VOC Clear ger också flexibilitet vid torkningen, vilket bidrar till att spara energi och reducera kostnader. Den härdar på bara 15 minuter vid 60°C, alternativt på 30 minuter vid 40°C, så den kan anpassas till en rad olika arbetsprocesser med samma tillförlitliga, högkvalitativa resultat. Den korta härdningstiden innebär också att komponenterna kan poleras och monteras direkt efter avkylning.

Den nya klarlacken lanseras tillsammans med sin tillhörande aktivator: AR7505 High Performance Clearcoat Activator. Den har ett enkelt blandningsförhållande på 2:1, med tillsats av 10 procent AZ9500 High Performance VOC Agent. Denna kombination bidrar 1till att göra CC6500 High Performance VOC Clear lämpligt för nästan alla applikationsförhållanden.

Den nya CC6500 High Performance VOC Clear ingår i konceptet Fast Repair för mindre reparationer, bucklor och repor, som ökar produktiviteten genom att minska såväl arbetstiden som materialåtgången.

Sofia sammanfattar: ”När de används tillsammans, ger kombinationen av vår kompletta familj av Cromaxprodukter optimala resultat. Produkterna i vårt Performance System är särskilt utvecklade för att ge verkstäderna den bästa kombinationen av produktivitet, lätt applicering och hög kvalitet.”

För mer information, besök www.cromax.com/se/CC6500.

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar