Ny generation vikplogar

Ny generation vikplogar

Trejon lanserar  en ny generation vikplogar, producerade i den egna fabriken och marknadsförda under varumärket Trejon Optimal. Trejon Optimal VPX serien omfattar i första steget bredder på 290, 330 och 370 cm och erbjuder många unika fördelar så som integrerat flytfäste samt positiv skärvinkel.

De nya Trejon Optimal VPX modellerna kommer ersätta tidigare VPT- och delar av modellerna i VP-serien. Det avfjädrade stålet på den nya serien är utformad med en 15 graders positiv vinkel, något som förbättrar funktionen och ger ett renare skär även i höga hastigheter. Vingformen är också uppdaterad men ännu bättre funktion för att kasta iväg snön.

– I Trejon Optimal VPX har vi samlat erfarenheter under många år som tillverkare av vägunderhållsprodukter. Vissa lösningar är helt nya, andra har vi redan idag på våra U-plogar och de bultade redskapsfästena är exempelvis samma som vi använder till våra sopmaskiner, säger Johan Schols marknadschef på Trejon.

Modellerna har integrerat flytläge som med hjälp av fyra individuella länkarmar ger ett stort rörelsemönster både vertikalt och horisontellt. Plogarna kan sedan kompletteras med bultade redskapsfästen allt för enkel anpassning till olika redskapsbärare.

Centrumkroppen är smalare och tillåter en större vinkling av vingarna, nu hela +/- 38 grader vilket gör plogarna smalare i transport. VPX plogarna levereras som standard med stödtallrikar med steglös justering. Som standard sitter även en diagonalventil för manövrering av plogens vingar separat en och en eller båda tillsammans synkroniserat som en diagonalplog, allt manövreras med endast ett dubbelverkande hydrauluttag.

– Den positiva skärvinkeln, flytfästet, vingarnas form och den smala centrumkroppen är alla fördelar som gör stor skillnad i det praktiska arbetet för våra kunder. Det är av dessa anledningar vi utvecklat den nya serien och också därför som vi ser framför oss en kommande succéprodukt”, avslutar Johan Schols.

Alla Trejon Optimals produkter tillverkas i egen fabrik, en fabrik utrustad för att möta högst ställda krav från användare. Tillverkningsprocessen innefattar bland annat laserskärning, robotsvetsning, blästring och pulverlackering. Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Serien premiärvisades på Svenska Maskinmässan i Stockholm i slutet på maj och kommer börja levereras under hösten 2018.

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar