Nyhet

Bileko Car Parts blir leverantör till Shellbutiker

Mekonomen Groups grossistbolag, Bileko Car Parts, blir ny leverantör av biltillbehörsprodukter till energibolaget St1:s Shellbutiker i Sverige. Samarbetet inleds under hösten 2018.

I samband med att St1 tar tillbaka driften av retail-verksamheten i anslutning till sina Shellstationer blir Bileko Car Parts ny leverantör av biltillbehör till butikerna. St1 har i dagsläget 104 Shellbutiker i Sverige.

”St1:s butiker har en hög tillgänglighets- och servicegrad i sitt erbjudande till bilägarna när det kommer till bilrelaterade tjänster och produkter. Vi ser fram emot att vara med och utveckla St1:s nya koncept och bidra med vårt breda sortiment och kunskaper kring ett enklare billiv”, säger Tobias Narvinger, Inköpschef Mekonomen Group.

”Att tänka nytt för vårt convenience retailkoncept med framtiden i fokus är viktigt. Att då ha en partner som tillför kunskap och utveckling känns helt rätt”, säger Sofie Westman, chef för Convenience Retail i St1 Sverige.

Bileko Car Parts levererar idag reservdelar och biltillbehör till koncernens egna kedjor MECA och Mekonomen. Därtill levererar grossistbolaget även till andra B2B-kunder utanför koncernen, främst via lagret i Eskilstuna. Leverantörsavtalet med St1 innebär initialt inte någon signifikant omsättningsökning för Mekonomen Group.

Mekonomen Group

Foto: Shell i Sverige.