Bileko Car Parts blir leverantör till Shellbutiker

Bileko Car Parts blir leverantör till Shellbutiker

Mekonomen Groups grossistbolag, Bileko Car Parts, blir ny leverantör av biltillbehörsprodukter till energibolaget St1:s Shellbutiker i Sverige. Samarbetet inleds under hösten 2018.

I samband med att St1 tar tillbaka driften av retail-verksamheten i anslutning till sina Shellstationer blir Bileko Car Parts ny leverantör av biltillbehör till butikerna. St1 har i dagsläget 104 Shellbutiker i Sverige.

”St1:s butiker har en hög tillgänglighets- och servicegrad i sitt erbjudande till bilägarna när det kommer till bilrelaterade tjänster och produkter. Vi ser fram emot att vara med och utveckla St1:s nya koncept och bidra med vårt breda sortiment och kunskaper kring ett enklare billiv”, säger Tobias Narvinger, Inköpschef Mekonomen Group.

”Att tänka nytt för vårt convenience retailkoncept med framtiden i fokus är viktigt. Att då ha en partner som tillför kunskap och utveckling känns helt rätt”, säger Sofie Westman, chef för Convenience Retail i St1 Sverige.

Bileko Car Parts levererar idag reservdelar och biltillbehör till koncernens egna kedjor MECA och Mekonomen. Därtill levererar grossistbolaget även till andra B2B-kunder utanför koncernen, främst via lagret i Eskilstuna. Leverantörsavtalet med St1 innebär initialt inte någon signifikant omsättningsökning för Mekonomen Group.

Mekonomen Group

Foto: Shell i Sverige.

Läs också

Så undviker du viltolyckor

Så undviker du viltolyckor

Hösten innebär fler vilttrafikolyckor än någon annan årstid och i september och oktober ökar de markant. Två anledningar är...

Aktuellt

ANNONS ▼
Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar