Smarta varningsljus

Smarta varningsljus

Fordon som måste stanna vid vägkanten i mörkret utsätter sig för stor risk. Nu lanserar SLD marknadens första synkroniseringsbara och vinkelkänsliga varningsljus – ett smart kompletterande hjälpmedel som kan rädda liv.

De flesta använder varningstrianglar och ljuspuckar för att varna omgivningen vid olyckor och fordonsproblem längs vägkanten. Strands Lighting Division (SLD) presenterar nu produkten som ska överträffa dessa alternativ. De nya varningsljusen ger en kraftfullt varnande effekt tack vare den synkroniserade ljusfunktionen. Lamporna kommer i 6-pack och kan synkas med varandra, vilket innebär att ljuset vandrar mellan enheterna i ett flöde.

De kan stängas av samtidigt genom att ON/OFF-knappen trycks in två gånger snabbt. En rörelsesensor känner av lampans vinkel och bestämmer vilka dioder som lyser, vilket säkrar synligheten oavsett position. Dioderna går även att låsa för att få en fast ljuseffekt oberoende av vinkel. Lampan kommer med magnet och fem olika blixtmönster.

Behovet av ökad säkerhet är ständigt aktuellt för de arbetsgrupper som befinner sig i utsatta lägen i anslutning till vägen – bärgare, vägarbetare, poliser, ambulanser och servicefordon är exempel på dessa. Enligt Trafikverket inträffar varje år minst 300 trafikolyckor med personskador vid vägarbeten i Sverige.

– Vi arbetar med proffs och det är viktigt för oss att de har en säker arbetsmiljö. Vi tror på den här smarta produkten och dess förmåga att förhindra olyckor, säger Johan Carlos, vd på Strands Fordonskomponenter AB.

  • 6-pack i medföljande väska
  • Synkroniseringsbara (alla varningsljus kan stängas av samtidigt genom att ON/OFF-knappen trycks in två gånger snabbt)
  • Uppladdningsbara (12-24V DC eller 240V AC)
  • Magnet i botten som gör den enkel att fästa
  • Fem olika blixtmönster.
  • Vinkelskänsliga – vinkeln på enheten bestämmer vilka dioder som lyser
  • Ljusspridningsvinkeln är 360 grader horisontellt och 180 grader vertikalt

Strands

 

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar