Smarta varningsljus

Smarta varningsljus

Fordon som måste stanna vid vägkanten i mörkret utsätter sig för stor risk. Nu lanserar SLD marknadens första synkroniseringsbara och vinkelkänsliga varningsljus – ett smart kompletterande hjälpmedel som kan rädda liv.

De flesta använder varningstrianglar och ljuspuckar för att varna omgivningen vid olyckor och fordonsproblem längs vägkanten. Strands Lighting Division (SLD) presenterar nu produkten som ska överträffa dessa alternativ. De nya varningsljusen ger en kraftfullt varnande effekt tack vare den synkroniserade ljusfunktionen. Lamporna kommer i 6-pack och kan synkas med varandra, vilket innebär att ljuset vandrar mellan enheterna i ett flöde.

De kan stängas av samtidigt genom att ON/OFF-knappen trycks in två gånger snabbt. En rörelsesensor känner av lampans vinkel och bestämmer vilka dioder som lyser, vilket säkrar synligheten oavsett position. Dioderna går även att låsa för att få en fast ljuseffekt oberoende av vinkel. Lampan kommer med magnet och fem olika blixtmönster.

Behovet av ökad säkerhet är ständigt aktuellt för de arbetsgrupper som befinner sig i utsatta lägen i anslutning till vägen – bärgare, vägarbetare, poliser, ambulanser och servicefordon är exempel på dessa. Enligt Trafikverket inträffar varje år minst 300 trafikolyckor med personskador vid vägarbeten i Sverige.

– Vi arbetar med proffs och det är viktigt för oss att de har en säker arbetsmiljö. Vi tror på den här smarta produkten och dess förmåga att förhindra olyckor, säger Johan Carlos, vd på Strands Fordonskomponenter AB.

  • 6-pack i medföljande väska
  • Synkroniseringsbara (alla varningsljus kan stängas av samtidigt genom att ON/OFF-knappen trycks in två gånger snabbt)
  • Uppladdningsbara (12-24V DC eller 240V AC)
  • Magnet i botten som gör den enkel att fästa
  • Fem olika blixtmönster.
  • Vinkelskänsliga – vinkeln på enheten bestämmer vilka dioder som lyser
  • Ljusspridningsvinkeln är 360 grader horisontellt och 180 grader vertikalt

Strands

 

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar