Tunga nyheter på Oktoberdagarna

Tunga nyheter på Oktoberdagarna

Oktoberdagarna hos Fredheim Maskin i Spydeberg brukar bli en imponerande uppvisning av mobila resurser. Årets upplaga – den nionde i ordningen – utgjorde inget undantag. Bland annat visades tre riktigt tunga nyheter i full produktion: Käftkrossen B7e, konkrossen H6e och stackläggaren Telestack TC621 REV.

Det var den 18–20 oktober som Fredheim Maskin välkomnade branschfolk och allmänhet att ta del av det senaste från företagets leverantörer. Hela 60 maskiner, varav 40 från Keestrack, ställdes ut på demonstrationsområdet och vid Fredheims lokaler. Maskinernas totalvikt uppgick till imponerande 2 000 ton. Därmed blev det ännu ett arrangemang som slog rekord i både bredd och antal maskiner.

– Käftkrossen B7e, konkrossen H6e och stackläggaren Telestack TC6y21 REV har alla mötts av stort intresse och nyfikenhet. Därför var det extra kul att vi fick möjligheter att visa dessa i produktion, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin.
Båda krossverken har avlyftbara motorpaket. Vid drift kan elverket antingen stå kvar på maskinen eller lyftas åt sidan för att komma bort från damm och vibrationer. Det är även möjligt att köra krossverken på enbart nätström.

– Att motorenheterna kan lyftas av gör maskinerna servicevänliga. Underhållet förenklas också av att samtliga bandtransportörer är helt smörjfria.

Käftkrossen B7e är utrustad med den omtyckta krossen Sandvik CJ412, känd som 1208. Även H6e har en kross från Sandvik, nämligen CH440, känd som 4800. H6e är utrustad med tre däck och retur. Båda krossarna har elverk drivna av Volvo-motorer. De levereras med maskinövervakning via GPS och GSM. Med maskinerna följer hela tre års garanti.

Telestack TC621 REV

Många besökare fascinerades av Telestack TC621 REV. Tillverkaren har anammat en idé från generalagenten Fredheim Maskin, nämligen att förse en larvburen stackläggare med en svängkrans. Det gör det enkelt att snabbt flytta den 21-meter långa stackläggaren till rätt position.

– Utförandet gör det lättare än någonsin att skapa lagringseffektiva solfjäderformade upplag, säger Erik Olausson, glad att ha fått visa Fredheims breda program under några färgstarka oktoberdagar.
Förutom Keestrack och Telestack visade Fredheim även maskiner från Sandvik, Rammer och Neuenhauser för den norska marknaden.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
DAF utökar sortimentet

DAF utökar sortimentet

De nya produkterna är ett led i arbetet med att utöka sortimentet av anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

Vägtrafiken i mars

Vägtrafiken i mars

Under mars 2019 omkom 10 personer och 1 244 personer skadades i vägtrafiken.

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen satsar stort i Skövdefabriken. Ökad flexibilitet samt en en mer hållbar tillverkningsteknik är syftet med investeringarna.

Årets däcktillverkare 2019

Årets däcktillverkare 2019

Michelin har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Årets däcktillverkare, ”Tire Manufacturer of the Year”.

Fler artiklar