Stark slutspurt på 2018 för MittX

Stark slutspurt på 2018 för MittX

MittX, som tillverkar ljusbågar för entreprenadmaskiner och lantbruksmaskiner, avslutar året på bästa sätt med en stororder på 110 stycken av deras tak- och motviktsbågar.

Under december kommer företaget att förbereda den första leveransen av ordern för att sedan fortsätta leverera resterande bågar under 2019 på avrop.

Sundahls Maskinaffär i Växjö är generalagent för Atlas i Sverige och även de som har gjort beställningen av MittX. De tänker att samtliga grävmaskiner som levereras från dem ska ha en MittX-tak- och motviktsbåge monterad.

– MittX har visat upp produkter som passar våra kunder utmärkt och vi ser att det finns en stor efterfrågan, så vi har sett till att de ingår i Swedish Edition-maskinerna som vi levererar, berättar Kristian Danielsson på Sundahls Maskinaffär i Växjö.

I och med det fortsatt stora intresset för ljusbågarna från MittX blir det ett spännande 2019 och kan innebära en utökning av personalstyrkan.

– Det här är en jättefin order och det är verkligen roligt att få förtroendet att leverera åt Sundahls Maskinaffär. Det blir ju ett lite högre tryck på vår produktion och även om vi är väl förberedda så utesluter vi inte att vi kommer att behöva ta in fler medarbetare framledes, berättar Lena Tönners Ångman, vd på MittX i Färila.

Läs också

Fallande restvärden

Fallande restvärden

Restvärdena rasar på entreprenadmaskiner. Den främsta orsaken är de allt tuffare miljözonsreglerna som riskerar att slå ut begagnatmarknaden. –...

Aktuellt

Lönsam satsning på solceller

Lönsam satsning på solceller

Hurtigs Bil i Kungälv har satsat på solceller på bilhallens tak. En toppeninvestering menar vd, Christopher Hurtig.

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler artiklar