Full fart för Trux i nya lokaler

Full fart för Trux i nya lokaler

Trux, som tillverkar frontskydd och ljusbågar i aluminium, har flyttat tillbaka hela sin verksamhet till Färila med lyckat resultat!

1986 startade företaget sin verksamhet i Färila, men 2000 hade man vuxit ur sina lokaler två gånger om och då gick flyttlasset till Ljusdal. Där huserade Trux fram till sommaren 2018 då företaget flyttade tillbaka till Färila.

Att flytta ett helt tillverkningsföretag är inte det enklaste, men nu är Trux på plats i sina nya fina lokaler.

– Tidsplanen var snäv, vi hade stundtals svårt att hänga med och fick skjuta på inflyttningen någon vecka, men på det stora hela spelade det ingen roll eftersom tillverkningen inte har påverkats, berättar Mikael Norman som är flyttansvarig på Trux och fortsätter:

Ett lyft för verksamheten

– Flytten har blivit ett lyft för samtliga avdelningar – bättre ventilation, rymligare utrymmen och smidigare steg i produktionskedjan samt i in- och utleverans.

Företaget är nu närmaste granne med moderbolaget ExTe och platschefen Hasse Olsson är nöjd med de nya lokalerna.

– Sedan i början av sensommaren har det varit full verksamhet här i de nya lokalerna. Det är den sista utsmyckningen i vårt showroom som tagit tid och som vi fortlöpande kommer att förnya och förbättra, berättar Hasse Olsson.

 

Trux AB grundades 1986 och är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar.
Företaget ligger i Färila i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Extendokoncernen.

 

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Dags för Mittia: Skogstransport!

Dags för Mittia: Skogstransport!

Den 16-17 augusti är det återigen dags för Mittia: Skogstransport - den renodlade fackmässan för hela skogstransportbranschen.

Fler artiklar