Full fart för Trux i nya lokaler

Full fart för Trux i nya lokaler

Trux, som tillverkar frontskydd och ljusbågar i aluminium, har flyttat tillbaka hela sin verksamhet till Färila med lyckat resultat!

1986 startade företaget sin verksamhet i Färila, men 2000 hade man vuxit ur sina lokaler två gånger om och då gick flyttlasset till Ljusdal. Där huserade Trux fram till sommaren 2018 då företaget flyttade tillbaka till Färila.

Att flytta ett helt tillverkningsföretag är inte det enklaste, men nu är Trux på plats i sina nya fina lokaler.

– Tidsplanen var snäv, vi hade stundtals svårt att hänga med och fick skjuta på inflyttningen någon vecka, men på det stora hela spelade det ingen roll eftersom tillverkningen inte har påverkats, berättar Mikael Norman som är flyttansvarig på Trux och fortsätter:

Ett lyft för verksamheten

– Flytten har blivit ett lyft för samtliga avdelningar – bättre ventilation, rymligare utrymmen och smidigare steg i produktionskedjan samt i in- och utleverans.

Företaget är nu närmaste granne med moderbolaget ExTe och platschefen Hasse Olsson är nöjd med de nya lokalerna.

– Sedan i början av sensommaren har det varit full verksamhet här i de nya lokalerna. Det är den sista utsmyckningen i vårt showroom som tagit tid och som vi fortlöpande kommer att förnya och förbättra, berättar Hasse Olsson.

 

Trux AB grundades 1986 och är marknadsledare i Europa inom området frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar.
Företaget ligger i Färila i det natursköna Hälsingland, mitt i Sverige och ingår i Extendokoncernen.

 

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar