Rekordår för Nissan i Sverige

Rekordår för Nissan i Sverige

För kalenderåret 2018 levererade Nissan den högsta registreringssiffran någonsin för Nissan i Sverige.

Med en total registrering på 14 048 bilar slogs det tidigare rekordet från 2015 med 875 bilar och Nissan avancerade två placeringar på listan över de populäraste bilmärkena i Sverige.

Nissan Leaf är fortsatt ohotad på 1:a platsen bland 100 % eldrivna fordon med 1 831 registrerade bilar i Sverige under kalenderåret 2018.

– Nyckel till framgången är att vi redan från början av 2018 tillsammans med våra återförsäljare noggrant planerat leveranser och kampanjer för att säkerställa tillgången på bilar under hela året. Och nu när vi summerar kalenderåret 2018 känns det såklart extra kul att vår plan fungerade och att vi slår vårt försäljningsrekord. Vi är också mycket glada över att Nissan Leaf trots hårdnad konkurrens, fortsättningsvis är ohotad på 1:a platsen som Sveriges mest sålda 100 % eldrivna bil, säger Sanna Kaipia, vd för Nissan Sverige.

Stor efterfrågan

Under 2018 har det varit en stor efterfrågan på nya Nissan Leaf och intresset och efterfrågan bara ökar. Detta avspeglar bilens position som världens mest sålda elbil någonsin – sedan Leaf lanserades 2010 har den sålts i över 340 000 exemplar. Idag har Nissan passerat långt över 100 000 sålda Leaf bara i Europa.

– Elbilarna vinner hela tiden mark och Nissan är världsledande inom elbilsutveckling och intelligent mobilitet och vi är redan inne på den 2:a generationen LEAF. Efterfrågan på våra elbilar har varit hög under hela 2018 och vi kalkylerar för en ännu större efterfrågan under 2019. Vi har fullt fokus på elektrifierade fordon och teknik i världsklass och kommer även fortsättningsvis driva elbilsutvecklingen – fram till 2022 kommer vi lansera vi 8 nya elektrifierade fordon,  avslutar Sanna Kaipia.

Läs också

Populär Qashqai

Populär Qashqai

Nissans Qashqai är Europas mest sålda urban crossover. Nu är den även störst i Sverige! Under januari-februari 2018, slog...

Aktuellt

ANNONS ▼
Enklare fuska med vägmätaren

Enklare fuska med vägmätaren

Nordens största fordonsbranschförening, SFVF, varnar för att bilägare blir lättare att lura när avancerad teknik införs.

Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar