Årets Säkerhetsinitiativ 2018

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

När timmerbilen inte gick att stanna styrde han över den tvååriga flickan som klarade sig utan skador. Den 15 februari prisades Lars Göran Söderqvist från Kilafors för sin enastående insats.
– Som tur var låg flickan helt stilla. Hade hon rört sig hade det kunnat gå riktigt illa, säger Lars Göran.

2018 års utmärkelse går till Lars Göran Söderqvist på Lots Group som genom sin rådiga insats i en livsfarlig trafiksituation kunde undvika en allvarlig olycka. Den dramatiska händelsen inträffade i Kilafors i juni då en tvåårig flicka sprang ut i vägen. Flickans mamma sprang efter och fick tag i hennes hand men tappade den, och flickan föll och blev liggandes mitt på vägen. Då kom Lars Göran i sin timmerbil. Han bromsade kraftigt, men timmerbilen gick inte att stanna. Han kunde inte väja åt något håll, och fattade då beslutet att släppa bromsen och styra över flickan så att hon hamnade mitt under bilen.

Klarade sig utan skador

Det här kommer inte att gå tänkte jag, men flickan klarade sig bra, säger Lars Göran.

”Årets säkerhetsinitiativ” består av ett diplom, en gåva, blommor och 15 000 kronor som pristagaren får skänka till valfritt välgörande ändamål. Lars Göran har valt att skänka summan till Hjärt-Lungfonden. Stora Enso Skogs vd, Martin Holmgren, delade ut utmärkelsen.

Ett föredöme

När jag hörde talas om den här händelsen tänkte jag, herregud vilken liten skillnad det kan vara på liv och död. Det kan handla om millimetrar och hundradels sekunder. Att kunna agera på det sättet du gjorde tyder på stor erfarenhet och kompetens. Vi är enormt tacksamma. Den här händelsen har berört oss alla. Du är ett föredöme, sa Martin Holmgren när han lämnade över diplomet.

Utmärkelsen delades ut på Stora Enso Skogs huvudkontor i Falun. ”Årets Säkerhetsinitiativ” delas ut till ett företag, en samarbetspartner eller en enskild anställd som gjort skillnad för människor och miljö. Känner du till en entreprenör eller annan samarbetspartner, eller kanske som gjort en säkerhetsinsats? Du kan nominera en anställd eller ett företag. Skicka din nominering till skog.info@storaenso.com.

 

 

Aktuellt

Lönsam satsning på solceller

Lönsam satsning på solceller

Hurtigs Bil i Kungälv har satsat på solceller på bilhallens tak. En toppeninvestering menar vd, Christopher Hurtig.

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler artiklar