Joab förvärvar finsk verksamhet

Joab förvärvar finsk verksamhet

Joab Gruppen har den 18 februari via Joab Finland Oy tecknat avtal om att förvärva verksamheten i Prolift Oy med tillträde 1 april 2019.

Förvärvet är en del av tillväxtstrategin för JOAB Gruppen och kompletterar koncernens verksamhet med påbyggnation av främst HMF-kranar samt en utökad servicemarknad i Finland.

Möjlighet att växa i Finland

Prolift Oy med cirka 10 anställda är verksamma i Nurmijärvi cirka 3,5 mil norr om Helsingfors. Verksamheten har de senaste åren omsatt 35–40 miljoner SEK per år.
Förvärvet innebär stora möjligheter för JOAB att växa vidare i Finland.

”Vi kompletterar vår nuvarande finska verksamhet med avancerade byggnationer med HMF-kranar. Genom etablering i Helsingforsområdet kommer vi närmare många av våra kunder och förbättrar vår servicemarknad för hela vårt produktprogram som vi tror våra finska kunder kommer att uppskatta”, säger Peter Olsson, VD för JOAB Gruppen.

Kundunika byggnationer

Prolift bygger idag avancerade kundunika byggnationer med stor yrkeskompetens.

”Med Joab som ägare får vi större resurser att växa och utveckla verksamheten. Vi kommer att satsa ännu mer i befintligt segment och komplettera med JOABs övriga produktprogram”, säger Vesa Hiekkanen, grundare av Prolift och som kommer kvarstå i verksamheten.

Läs också

Nytt lastväxlarprogram

Nytt lastväxlarprogram

Joab lanserar ett nytt lastväxlarprogram som tar utvecklingen till en ny nivå. Det patentsökta EcoDrive systemet minskar bränsleförbrukning med...

Aktuellt

Lönsam satsning på solceller

Lönsam satsning på solceller

Hurtigs Bil i Kungälv har satsat på solceller på bilhallens tak. En toppeninvestering menar vd, Christopher Hurtig.

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler artiklar