Kvdpro förnyar och lanserar ny kundanpassad tjänst

Kvdpro förnyar och lanserar ny kundanpassad tjänst

Kvdpro gör nu den största lanseringen någonsin i hela Kvdpros historia. Som ett svar på kundernas önskemål förnyar företaget nu en stor del av sin verksamhet och produkt genom att det traditionella Kvdpro-testet blir valbart. För en snabbare process erbjuds kunderna från och med den 2 april även alternativet ”dokumentation”.

På kvdpro.com säljs begagnade maskiner och tunga fordon på e-auktion varje vecka. Kvdpro fungerar som en oberoende part mellan köpare och säljare och tar hand om alla stegen i försäljningen. Säljarna finns i hela Sverige och köparna finns i hela världen.

– Som företag måste vi ständigt vara öppna för förändringar. Vi gör denna förnyelse för att möta våra kunders önskemål och krav på oss. Det känns så roligt att nu äntligen få lansera vår nya produktdokumentation, säger Per Blomberg, vd för det digitala e-auktionsbolaget Kvdpro.

Historiskt har Kvdpro testat allt man säljer och på senare tid har man märkt ett stort kundintresse från framförallt mindre bolag på en snabbare process för att få ut fordonet till försäljning. Ett lite enklare förfarande med färre moment.

Lanseras idag

Från och med idag blir alltså det traditionella Kvdpro-testet valbart. När säljaren och Kvdpro kommer i kontakt väljer den säljande kunden själv mellan test eller dokumentation.

Vid dokumentation medverkar säljaren och beskriver skicket på sitt fordon.

– När det gäller mindre företag är det i många fall föraren själv, som har väldigt god kännedom om maskinen, som utför dokumentationen.

Den nya tjänsten har utvecklats under lång tid, för att sedan smygas ut på marknaden där den testats gradvis.

– Vi har fått en väldigt bra respons och det känns som ett helt naturligt steg att nu lansera den brett på marknaden.

Kvaliteten viktig

Per Blomberg understryker att det enklare förfarandet inte innebär att man tummat på kvaliteten.

– För oss är det fortfarande viktigt att det finns en grundkvalitet på det vi ger ifrån oss. Vi kommer att hela tiden följa våra mallar, vi avviker inte från ett ordinarie test, men processen går snabbare genom att kunden kan svara på fler frågor själv.

Säljaren av fordonet informeras även om skillnaderna mellan det traditionella Kvdpro-testet och en dokumentation och i vissa fall rekommenderar Kvdpro något av valen.

– Kvdpro-testet, där Kvdpro-personal utför testet och säljaren i regel inte behöver medverka, kommer fortsätta att vara det självklara valet för majoriteten av bolagets stora kunder med stort årligt avyttringsbehov.

Flera fördelar

För vissa bolag, företrädesvis mindre sådana, finns dock flera fördelar med att nu kunna välja dokumentation istället.

– Fördelarna för kunden med dokumentation blir en snabbare process, ej debiterad direktauktionsavgift (när fordonet står kvar ute hos säljaren) och en något lägre prislista, säger Per Blomberg.

Ytterligare en kundanpassning som görs är att man inför en differentierad prislista, beroende på vad som dokumenteras.

– Om kunden väljer att dokumentera tillbehör såsom skopor med mera, har vi valt att göra en steg på prislistan. Det känns rimligt tycker vi att priset då är ett annat än för en entreprenadmaskin.

Om fordonet är dokumenterat eller testat kommer tydligt att framgå på företagets webbplats kvdpro.com. Kvdpro har tagit fram två olika symboler – en för dokumentation och en för test. Det kommer också finnas beskrivande texter på företagets webbplats som beskriver test och dokumentation mer ingående.

Läs också

Stort intresse för nya Audi Q7

Stort intresse för nya Audi Q7

Nedräkningen har börjat inför lanseringen i juni.  Nya Audi Q7 är nu prissatt och kan redan förbeställas hos de...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar