DAF utökar sortimentet

DAF utökar sortimentet

För att kunna erbjuda kunderna ett fordon som är specifikt utformat efter deras behov utökar DAF Trucks sitt sortiment med ett antal nya fordonskonfigurationer, bland annat en helt ny tridem, en 8×4-lastbil med dubbeldrivning och styrd bakre löpaxel. Den holländska lastbilstillverkaren introducerar också en egentillverkad framaxel på 10 ton samt en helt ny löpaxel på 7,5 ton.

De nya produkterna är ett led i DAF:s arbete med att utöka sortimentet av lastbilar – särskilt när det gäller anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

”2018 var ett historiskt år för DAF”, säger Richard Zink, Director of Marketing and Sales och styrelseledamot på DAF Trucks. ”Vi avslutade året som Europas näst största lastbilsmärke med en marknadsandel på 16,6 % i den tunga klassen. Vi var marknadsledande i hela sju länder, slog rekord med 67 000 tillverkade lastbilar och var återigen största importmärke i Tyskland – Europas största lastbilsmarknad. Dessutom har DAF i många år varit obestridd ledare inom segmentet för dragbilsenheter i Europa.”

Planerar ytterligare tillväxt

Företaget har planer på ytterligare tillväxt. ”Målet är att stärka vår position i segmentet med lastbilar och byggfordon”, fortsätter Zink. ”Det här är ett segment med stor tillväxtpotential för DAF. Vi har ett stort utbud av robusta chassin och axlar, effektiva drivlinor och bekväma hytter. DAF har bästa lastbilen för alla tillämpningar.”

”En ny, lättare och prisvärdare tridem och att vi kan erbjuda en helt ny 10 tonsaxel är ett naturligt led i vår, DAF:s och Nordic Truckcenters, hårda satsning på att etablera oss långsiktigt i Norden”, säger Tomas Gustavsson Chief Operative Officer och styrelseledamot på Nordic Truckcenter Group.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar