Best Transport förvärvar Kurérgruppen

Best Transport förvärvar Kurérgruppen

Best Transport etablerade sig på den danska marknaden hösten 2017. Med målsättning att bli marknadsledande på snabba transporter i Norden har företaget sedan dess fortsatt expandera i Sverige och Norge. Nu stärker företaget sin position i Danmark genom att förvärva Kurérgruppen Danmark ApS.

Best Transport är nu nära målet att bli Nordens ledande aktör inom snabba och moderna bud-, distributions- och sista milen-uppdrag. Nu förvärvas Kurérgruppen, vilket gör att Best Transport stärker sin position och kapacitet i Danmark. Förvärvet innebär också att Best Transport från och med i juli når ut i hela Danmark inom några timmar och sedan vidare ut till de flesta europeiska städerna inom 24 timmar.

Gemensamma värderingar

– Vi har under en längre tid noggrant följt Kurérgruppen och imponerats över hur ledningen har utvecklat bolaget inom flera områden. Best Transport och Kurérgruppen har gemensamma värderingar, där kundfokus och engagemang för kundens affär är central, vilket är oerhört viktigt när vi nu går samman. Jag är därför övertygad om att förvärvet av Kurérgruppen kommer bidra till att kunder både i Danmark och Sverige över tid kommer dra nytta av ett expanderande Best Transport, säger Niklas Knight, vd för Best Transport.

Kurérgruppen har sedan 1998 erbjudit transportlösningar med specialisering inom expressleveranser. Företaget omsätter årligen ca 30 mDkr och har sitt huvudkontor i Köpenhamn/Tåsterup samt en filial i Århus.

–Vi jobbar hårt för att alltid erbjuda bra lösningar som passar våra kunders transportbehov. När vi nu blir en del av Best Transport kommer vi kunna erbjuda våra kunder ännu bättre service och fler bud- och transporttjänster. Det ser vi mycket fram emot, säger Henrik Purlund, vc för Kurérgruppen.

Aktuellt

Miljöflyt för Dagab

Miljöflyt för Dagab

Gasfordon är en del av en medveten satsning från Axfoods sida, säger Helena Blom, Dagabs transportchef.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i augusti

Vägtrafiken i augusti

Under augusti månad i år omkom 17 personer. Det är 12 färre omkomna än under augusti förra året.

Fler artiklar