Åkeribranschen ringer flest samtal

Åkeribranschen ringer flest samtal

Ringer du mycket under arbetsdagen? Det är du inte ensam om i så fall. Åkeribranschen är den bransch där de anställda ringer mest, i snitt 7,94 samtal om dagen, det visar en rapport från Tele2.

Under ett år har Tele2 samlat in information om hur företagskunder inom åtta branscher använder sin mobiltelefon under arbetsdagen och sammanställt det i rapporten Data om Data 2019.

Allt fler surfar med jobbmobilen

Rapporten visar att det blir allt vanligare bland företagare att använda jobbmobilen till att surfa. Under ett år, från november 2017 till november 2018, har datatrafiken ökat med hela 44 procent. Av de åtta branscher som ingår i rapporten är det byggbranschen som mobilsurfar mest, i snitt 302 mb per dag (+47%) , men i alla branscherna syns en märkbart stor ökning av surfandet. Åkeribranschen är inte långt efter och hamnar på en tredje plats med 288,59 mb per dag efter Databranschen med 292 mb per dag. Den bransch som visar störst ökning av mobildata är dock bilmekaniker, som under ett år har ökat sin surf med hela 68 procent.
– Det berättar en historia om hur svenska företag blir mer digitala, använder mer mobilsurf och jobbar mer på distans, säger Jessica Levin, SME Sales & Marketing Director B2B, Tele 2.
– Vi utgår ifrån att den stora ökningen av mobilsurfande beror på att många företagare blir mer och mer digitala till exempel genom att lägga över växelfunktioner, kontaktcenterlösningar och bokningssystem i molnet på nätet, vilket ökar surfanvändandet. Samtidigt minskar antalet samtal bland företagare i Sverige med fem procent. Åkeribranschen ger oss säkrare vägar när de, trots att de ligger i topp, minskar sina mobilsamtal mest av alla – med nio procent.

Lägst aktivitet på fredagar

Tutar det ofta upptaget när du ringer är ett tips att försöka en fredag. Telefonaktiviteten är nämligen som högst i början av veckan, sedan minskar produktiviteten successivt och är som lägst i slutet av veckan. På fredagarna messas och rings det som allra minst, istället surfas det som mest.
Rapporten har också tittat på hur mobilsurfandet ser ut i olika regioner och den geografiska spridningen av mobilsurfandet visar att norra Sverige utmärker sig. Snabbast går den digitala utvecklingen i Dalarna, där företagen har fördubblat sitt mobilsurfande jämfört med året innan. Mest surfar företag i Norrbotten med ett genomsnitt på 694 MB per dag, motsvarande till exempel sex timmars musikstreaming på Spotify. På andra plats hittar vi Västerbotten med 472 MB per dag och därefter Jämtland med 421 MB per dag. Minst surfar företag på Gotland, där företagare i genomsnitt surfar 132 MB per dag, motsvarande knappt två timmars scrollande på Facebook.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar