Nyhet

Best Transport spår rekord för Black Week

Best Transport prognostiserar att årets Black Week genererar 60 procent fler hemleveranser än 2018. Foto: Best Transport.

Snart är årets Black Week här och med det ökar svenskarnas efterfrågan på att få onlinebeställda shoppingfynd levererade hela vägen hem. Under de senaste årens Black Week har antalet hemleveranser ökat med hundratals procent för Best Transport. Nu väntar ännu ett rekordår och bolaget prognostiserar hela 60 procent fler leveranser hem till dörren jämfört med i fjol. Mest populära visar sig hemleveranserna vara i Skåne och i botten på Best Transports rankinglista återfinns Örebro län. 

Kraftiga volymökningar

Årets Black Week förutspås slå historiskt rekord då den inträffar över första advent, något som kan innebära att än fler inhandlar sina julklappar under veckan. Samtidigt som shopppingen skjuter i höjden under Black Week väljer fler människor att beställa leverans av sina varor hela vägen hem till dörren. Veckan innebär kraftiga volymökningar hos Best Transport. Mellan 2015 och 2018 ökade antalet hemleveranser för bolaget med över 900 procent. Och trots den starka tillväxten verkar volymerna fortsatt att stiga. Nu prognostiserar Best Transport att årets Black Week genererar 60 procent fler hemleveranser än 2018.

– Under Black Week ställs höga krav på både e-handlare och logistikaktörer för att skapa en positiv köpupplevelse för konsumenten. Jag känner mig trygg i att Best Transport står väl rustade inför årets shoppingvecka och är förberedda på en rejäl ökning av hemleveranser. Under Black Week 2019 kommer antalet hemleveranser att slå historiskt rekord, säger Niklas Knight, vd på Best Transport.

Skåne i topp

Best Transports hemleveranser når ut till cirka 70 procent av Sveriges befolkning. En vanlig vecka utför Best Transport nästan dubbelt så många hemleveranser per capita i Stockholms län jämfört med Västra Götaland. Men under Black Week finns en hemleveransraket bland Sveriges län, nämligen Skåne. Länet har toppat listan över antal hemleveranser per capita under Black Week, både 2016, 2017 och även under 2018.