Eco Log och Gremo blir ett

Eco Log och Gremo blir ett

Nu planerar Eco Log och Gremo för en gemensam framtid som en stark och heltäckande aktör inom skogsmaskinsbranschen. Ett första steg är taget då en avsiktsförklaring har ingåtts för att flytta tillverkningen av Gremos maskiner till Eco Logs fabrik i Söderhamn, där målsättningen är att flyttlasset går redan under sommaren 2020.

Eco Logs VD, Anders Gustafson, ser stor potential med ett samgående som ligger helt i linje med bolagets tillväxtstrategi och framförallt ger en ökad kundnytta för såväl befintliga som nya kunder till både Eco Log och Gremo.

Komplett sortiment

– Kunderna är det viktigaste vi har och jag är övertygad om att det här kommer att bli mycket positivt för dem. Vi kommer att kunna erbjuda ett komplett sortiment av skotare och skördare, från små till stora och med kapacitet och egenskaper för alla typer av arbetsuppgifter och miljöer som våra kunder dagligen arbetar i. Det utökade sortimentet kommer att bli ett lyft för såväl Eco Logs som Gremos kunder liksom en effektivare eftermarknad med ännu högre service än tidigare, säger Anders Gustafson.

En sammanslagning av de båda bolagen medför att sortimentet av skotare omfattar ett spann från 7,5 ton ända upp till 20 ton vilket väl möter det varierande behovet hos marknaden. Dessutom kompletteras Eco Logs redan breda skördarsortiment med en mindre 8-hjulig skördare som möjliggör ett skonsamt och miljömässigt hållbart skogsbruk i mycket känslig terräng.

Ett naturligt steg

Att de båda skogsmaskinstillverkarna samarbetar är ingen nyhet och för Gremos VD, Martin Bredenfeldt är en sammanslagning ett naturligt steg framåt.

– Våra två bolag har alla förutsättningar att bli både starkare och mer effektiva tillsammans då vi kompletterar varandra väl såväl genom utbud som arbetssätt. Dessutom har Gremo och Eco Log redan ett etablerat samarbete sedan många år, bland annat inom inköp. Att ingå i en och samma organisation känns därför mycket positivt, säger Martin Bredenfeldt.

Fakta om sammanslagningen
– En avsiktsförklaring om sammangående har tecknats av Eco Log och Gremo.
– Produktionen av samtliga maskiner sker på Eco Logs fabrik i Söderhamn från och med sommaren 2020
– All försäljning av maskiner kommer att ske genom Eco Logs organisation från och med sommaren 2020.
– Gremo Maskin Service (GMS) kommer att fortsätta att verka som servicelämnare i Gremos fabrik i Ätran.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar