Artiklar

Nytt samarbete – fler OKQ8-stationer kan nu erbjuda HVO

Foto:OKQ8.

Genom att tanka HVO100 istället för fossil diesel kan en förare minska sitt utsläpp av växthusgaser med upp till 90 % i sin vanliga bil. Sedan alltfler privatpersoner, företag, organisationer och offentlig sektor upptäckt det fossilfria dieselalternativet har efterfrågan stadigt ökat vilket periodvis inneburit begränsad tillgång i OKQ8:s stationsnätverk.

Hållbarhet har alltid varit en ledstjärna för OKQ8, som ska vara klimatneutrala i egen drift 2030 och i hela värdekedjan 2045. Det innebär att erbjuda kunder och medlemmar marknadens bästa produkter till bra villkor för att underlätta omställningen till fossilfrihet. Samarbetet med Neste, och drivmedlet Neste MY Förnybar Diesel (HVO100), gör att OKQ8 kan utöka antalet stationer med förnybar diesel till fler som vill tanka fossilfritt.

Strategiskt samarbete med Neste

-Samarbetet med Neste är en viktig del i vår hållbara strategi, som går ut på att hjälpa kunder och 1,6 miljoner medlemmar att ställa om till fossilfrihet. OKQ8 har, tillsammans med Tanka, redan idag 108 stationer med det fossilfria alternativet HVO100. I och med vårt nya partnerskap kommer vi att kunna erbjuda Neste MY Förnybar Diesel (HVO100) på 130 stationer redan i sommar och räknar med att utöka ytterligare under året och framåt, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Ger fler möjlighet att göra fossilfria val

Neste är världens största tillverkare av förnybar diesel. För OKQ8 är hållbarhet i hela leverantörskedjan fundamentalt och partnerskapet med Neste matchar de höga kraven.

-Genom att använda Neste MY Förnybar Diesel kan kommuner, operatörer av kollektivtrafik och andra aktörer med stora fordonsflottor bli fossilfria på ett ögonblick. Samarbetet med OKQ8 gör det nu också möjligt för allt fler privatbilister att göra fossilfria val var man än befinner sig i Sverige, säger Andreas Teir, VD för Neste Sverige.