Presenterar nya racinglastbilar

Presenterar nya racinglastbilar

IVECO inledde tävlingssäsongen 2020 med den officiella presentationen av de nya racinglastbilarna IVECO S-WAY R som förberetts speciellt för team Hahn Racing och team Schwabentruck.

Evenemanget anordnades lördagen den 16 maj 2020 på provbanan vid IVECOs center för tillverkning av tunga lastbilar och FoU i Ulm. Med anledning av rådande situation närvarade bara en liten grupp deltagare vid presentationen i enlighet med säkerhets- och hygienföreskrifterna.

Förarna Jochen Hahn från team Hahn Racing och Steffi Halm från team Schwabentruck visade vad deras nya lastbilar gick för på provbanan när de demonstrerade fordonens kraftfulla prestanda. Arrangemanget livestreamades även på IVECOs Facebooksida så att teamens sponsorer, kollegor och fans kunde se såväl förevisningen som en kort tillbakablick på den mycket framgångsrika säsongen 2019 samt en förhandstitt på den stundande truckracingsäsongen.

Presentationen av IVECO S-WAY R-lastbilarna sker efter fem månaders utveckling och testning. De nya racinglastbilarna har alla de avancerade tekniska och designmässiga egenskaper som finns hos IVECO S-WAY-serien som lanserades 2019 –allt från hytten som förenar funktionalitet med komfort till den optimerade aerodynamiken som minskar Cx-koefficienten med hela 12 % samt ger en bränslebesparing på upp till 4 %.

”IVECO S-WAY R är –utan att överdriva –den bästa och snyggaste racinglastbil som vi någonsin tillverkat. Jag kan knappt vänta tills jag får se denna ’IVECO-tjur’ på allvar visa vad den går för på racerbanan”, sade Jochen Hahn, sexfaldig europeisk mästare i truckracing, om sin nya lastbil som han gett det kärleksfulla smeknamnet ”Giulia”.

”När det gäller färger är min lastbil överlägset snyggare än Jochens”, hävdade Steffi Halm, förare i Schwabentruck-teamet. ”Även om jag förmodar att just det inte spelar så stor roll den här säsongen med tanke på att han bara lär få se den bakifrån!”

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar