Lanserar ett nytt vinterdrivdäck för extrema förhållanden

Lanserar ett nytt vinterdrivdäck för extrema förhållanden

Continental lanserar ett nytt lastbilsdäck; Nya Conti Scandinavia Extreme HD3. Det är ett drivdäck som har utvecklats för godstrafik, men även persontransporter (turistbuss), i regioner med kalla och svåra vinterförhållanden. Däcket trivs som bäst på kuperade och slingriga snötäckta vägar.

Conti Scandinavia Extreme HD3 klarar de allra högsta belastningarna och höga vridmoment och rekommenderas särskilt för lastbilar med endast en drivaxel som har svårt att få bra dragkraft. Däcket är främst utvecklat för Norge, Sverige och Finland, där temperaturen kan sjunka ner till -50 grader och där lastbilarna måste arbeta i extrema förhållanden med snö och is som gör körningen mycket krävande. Continental har därför lyssnat på synpunkterna från kunder i denna region, där det krävs vinterdäck med högre prestanda. Däckserien Conti Scandinavia har utvecklats som svar för fordon som arbetar i olika vägförhållanden för att erbjuda bästa möjliga vintergrepp utan att kompromissa med däckets livslängd och hållbarhetsprestanda. Den första däckdimensionen som är tillgänglig nu är 295/80 R 22.5, medan dimensionerna 315/80 R 22.5 och 315/70 R 22.5 kommer att följa i mitten av nästa år.

  • Breda tvärgående spår i skuldrorna för att säkerställa maximal dragkraft på lössnö under däckets hela livslängd.
  • Hög andel naturgummi i gummiblandningen säkerställer hög flexibilitet även vid extremt låga temperaturer (-50 °C), vilket maximerar vintergreppet
  • Tredimensionella sajpningar som har två funktioner:
  • 1.Extra stabilitet mellan mönsterblocken vilket ger bättre grepp
  • 2.Öppnare sajpningar som därmed kan samla upp mer snö och ge bättre dragkraft och grepp
  • Varierande djup på sajpningarna för att öka blockens stabilitet.
  • En rörliknande design i botten av sajpningarna minskar påfrestningarna på mönsterblocken och förbättrar på så sätt hållbarheten.

 

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar