Nyhet

Svenska Truckers vann Kristallen för Årets Reality

Två av seriens frontfigurer; Tove Helgesson, Götessons Åkeri i Läckeby och Simon Lundman, Lundmans Djurtransporter i Piteå.
Två av seriens frontfigurer; Tove Helgesson, Götessons Åkeri i Läckeby och Simon Lundman, Lundmans Djurtransporter i Piteå. Foto: Sveriges Åkeriföretag.

Serien Svenska Truckers kammade hem förstapris på Kristallengalan i kategorin Årets Reality 2020. Svenska Truckers har lyft fram och synliggjort både föraryrket och åkeribranschen, något som var målet för Sveriges Åkeriföretag som ligger bakom serien.

Svenska Truckers har gjort stor succé på TV3 och vann dessutom det prestigefyllda tv-priset Kristallen för Årets Reality, där programmet slog etablerade och populära program som Wahlgrens Värld och Renées Brygga.

På Kristallen representerades serien av dess producent Nike Lindblom och två av seriens frontfigurer; Simon Lundman, Lundmans Djurtransporter i Piteå, och Tove Helgesson, Götessons Åkeri i Läckeby.

Svenska Truckers har lyft fram och synliggjort både föraryrket och åkeribranschen samt dess bredd. Det var också tanken med serien av initiativtagaren och ägaren Sveriges Åkeriföretag.