Wibax startar chaufförsskola för yrkesförare av tankbil

Wibax startar chaufförsskola för yrkesförare av tankbil

Wibax koncernen växer kraftigt samtidigt som det råder stor brist på chaufförer inom åkeribranschen. Wibax Logistics satsar därför på en egen körkortsutbildning och praktikplatser.

Wibax Logistics har tillsammans med Arbetsförmedlingen tagit fram en skräddarsydd utbildning som när den är slutförd kan leda till en anställning, då Wibax har ett stort rekryteringsbehov. Utbildningen riktar sig till dig som vill jobba inom branschen och är arbetssökande.

Yrkesakademin i Luleå håller i utbildningen och Wibax erbjuder 10 personer möjligheten att genomgå praktikperioden på Wibax. Dessutom kommer Wibax att utbilda inom de områden som gäller specifikt för tankbil. Piteå Kommun och Arbetsförmedlingen tipsar om kandidater och deltar i urvalsprocessen tillsammans med Wibax.

– Wibax ser många fördelar med utbildningen då vi får bättre kontakt med målgruppen under praktikperioden. Genom utbildningen har vi en större möjlighet att lära känna personerna samtidigt som de får lära känna oss. Förhoppningsvis gör det att vi kan behålla arbetskraften i företaget, säger Annica Pettersson, HR-chef på Wibax.

Wibax höll en inledande rekryteringsdag för Wibax Academy Chaufförsskola den 5 september 2020. Utbildningen startar under oktober 2020 och pågår fram till mars 2021.

Läs också

Chaufförerna slavar!

Chaufförerna slavar!

Nu är det bevisat. Det lettiska åkeriet Sia Dinotrans, som bland annat kör på svenska vägar, betalar sina chaufförer rena...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar