Framtidens fossilfria transporter på ny elfordonsmässa

Framtidens fossilfria transporter på ny elfordonsmässa

Den 6-7 oktober 2021 är det premiär för eComExpo på Scandinavian XPO i Arlandastad. Arrangören av elbilsmässan eCarExpo speglar och stimulera den snabbt växande omställningen till elektrifierade kommersiella transporter genom den nya elfordonsmässan.

– Omställningen till en fossilfri nyttotrafik har redan satt hög fart och kommer att innebära genomgripande förändringar i infrastruktur, fordonspark och politiska spelregler, förklarar Anna Fägersten, projektledare för den nya elektrifieradenyttofordonsmässan, och fortsätter:

– eComExpo blir en given samlingspunkt för branschens innovationer, samtal, debatter och konkreta samarbetsdiskussioner. Det blir både en fordons- och teknikmässa och ett forum för beslutsfattare, experter och politiker att informera om, debattera och vidareutveckla förutsättningarna för ett hållbart transportsystem. Målet är att deltagarna lämnar seminariet med en ny handlingskraft för att bidra till en snabbare omställning.

Fullspäckat program

Mässan eComExpo har premiär onsdag och torsdag den 6-7 oktober 2021 i Arlandastads helt nybyggda mässhallar Scandinavian XPO, med 11000 kvm utställningsyta för elfordon och teknik, två konferensscener och ett stort antal mötesplatser med ett fullspäckat seminarie- och workshopprogram.

I anslutning till mässanläggningen finns mässans avancerade testbanor där besökarna ska kunna provköra nya elektrifierade nyttofordon av alla slag, från cargocyklar och mindre skåpbilar till de största lastbilarna, bussarna och entreprenadmaskinerna på asfalt och i terräng.

– Precis som elbilsutställningen eCarExpo har gjort de senaste fem åren, kommer eComExpo att fylla en viktig funktion för att informera om och driva utvecklingen inom transportbranschen vidare. Vi lägger stor vikt vid branschsamverkan genom att sammanföra experter, branschfolk, innovationer, myndigheter och de stora vagnparksinnehavarna, säger Gunnar Dackevall, mässans grundare och vd.

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar