Svenska Truckers snart tillbaka med en ny säsong

Svenska Truckers snart tillbaka med en ny säsong

Den populära tv-serien Svenska Truckers, som vann Kristallen för Bästa Reality, kommer med en ny säsong med start den 9 november. Programmet var en av TV3s populäraste under våren och presenteras av Sveriges Åkeriföretag.

Första säsongen av Svenska Truckers blev en succé, lite otippat blev programmet ett av TV3s mest sedda program. En framgång för hela transportnäringen och alla yrkesförare. Svenska folket visade att programmet där deltagarna visar upp sin vardag med ständigt nya utmaningar lockade en storpublik. Så mycket att det blir en fortsättning.

– De fantastiskt karismatiska karaktärerna trollband sin publik från start. Dessutom får vi följa med när de ärligt och öppenhjärtigt berättar om yrket och hanterar olika spännande situationer som de stöter på. Det är nyckeln till att Svenska Truckers är ett så spännande format, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Bästa Reality

Serien var bland de allra populäraste på TV3 under våren och belönades också med TV-priset Kristallen som bästa Reality-serien före många andra program med mer kända ansikten. Kompetenta yrkesmänniskor som visar att de är duktiga på sitt yrke blir ärlig och engagerande TV.

– Rekord i ansökningar till transportprogrammen på gymnasiet, en ökad andel tjejer, och ett stort intresse för yrkesförare i TV-rutan bidrar till att förändra bilden av vår bransch i en positiv riktning säger Rickard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag.

– Vi märker av ett ökat intresse och förståelse för branschens utmaningar i våra kontakter med myndigheter och medlemmar och ser fram emot en ny säsong med nya rekord.

Gamla favoriter

I andra säsongen möter vi både favoriter från första säsongen men även en del nya ansikten. Kvar är bland annat generationsskiftet hos Lundmans där sonen Simon nu tar över efter pappa Erik, Anders Lundberg kör stora och tunga specialtransporter över hela landet precis som Jörgen Frykholm och specialtransporter är det som gäller även för nya deltagaren Jesper Karlsson.

Kanske minns du Elin Klar och Tove Helgesson från första säsongen? De återkommer i rutan, medan nya ansikten som dyker upp är bland annat Louise Matsson från Nyköping och Lone Alexandersson från Finspång. 

 

Svenska Truckers vann Kristallen för Årets Reality

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar