Byggde vägkrog av containrar

Byggde vägkrog av containrar

Den nya vägkrogen Bistro Box skiljer sig ordentligt från traditionella vägkrogar. Fastighetsägaren Arver Lastvagnar har byggt en udda skapelse vid sitt truckstop i Västerås.

Bistro Box ligger intill E18, en liten bit efter Erikslunds shoppingcenter utanför Västerås. Men det ser inte ut som vilken vägkrog som helst, designen är väldigt speciell. Restaurangen ser ut som en en trave containrar. Vilket det i princip också är. Två hela containrar har använts, varav en på taket. I övrigt används sidor av containrar som fasader.

Arkitektföretaget Archus fick i uppdrag att förvandla ett stort markområde intill motorvägen vid en servicedepå till en attraktiv vägrestaurang. Uppdragets största utmaning låg i hur vägrestaurangen arkitektur skulle särskilja sig från den klassiska vägkrogsutformningen.

– Viktigt var att hitta ett koncept som skiljer sig markant från övriga ”vägkrogar”. Konceptet ska kännas unikt och på håll locka kunder med sin udda gestaltning, säger Andreas Kristoffersson, ansvarig för Inredning & koncept på Archus.

Restaurangen har cirka 110 platser inomhus och lika många ute. Det finns både en servering och drive-thru och det finns även planer för serveringstillstånd och en avdelning för konferenser.

Uppdraget kommer från STOP128 som äger fastigheten. Företaget driver ett truckstop som i dagsläget erbjuder både allmänna och inhägnade parkeringsplatser samt toaletter och dusch. På området finns också en Preem Såifaanläggning och en Gasum biogasanläggning samt Arver Lastbilar som är en fullserviceverkstad för tunga fordon. STOP128 och Arver Lastbilar ägs båda av Arver Gruppen.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Archus

Läs också

Örebro Truckstop

Örebro Truckstop

Det har tisslats och tasslats länge om Örebros nya Truckstop, men nu börjar det ta form och i början...

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar