Arver Lastvagnar byggde vägkrog av containrar

Arver Lastvagnar byggde vägkrog av containrar

Den nya vägkrogen BistroBox skiljer sig ordentligt från traditionella vägkrogar. Fastighetsägaren Arver Lastvagnar har byggt en udda skapelse vid sitt truckstopp i Västerås.

BistroBox ligger intill E18, en liten bit efter Erikslunds shoppingcenter utanför Västerås. Men det ser inte ut som vilken vägkrog som helst, designen är väldigt speciell. Restaurangen ser ut som en en trave containrar. Vilket det i princip också är. Två hela containrar har använts, varav en på taket. I övrigt används sidor av containrar som fasader.

Arkitektföretaget Archus Archus fick i uppdrag att förvandla ett stort markområde intill motorvägen vid en servicedepå till en attraktiv vägrestaurang. Uppdragets största utmaning låg i hur vägrestaurangen arkitektur skulle särskilja sig från den klassiska vägkrogsutformningen.

– Viktigt var att hitta ett koncept som skiljer sig markant från övriga ”vägkrogar”. Konceptet ska kännas unikt och på håll locka kunder med sin udda gestaltning, säger Andreas Kristoffersson, ansvarig för Inredning & koncept på Archus.

Restaurangen kommer har fått cirka 110 platser inomhus och lika många ute. Det finns både en servering och drivethru och det finns även planer för serveringstillstånd och en avdelning för konferenser.

Uppdraget kommer från Arver Lastvagnar som äger fastigheten. Företaget driver också Truck stop som i dagsläget erbjuder parkeringsplatser och service för långtradare.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Archus

Läs också

Örebro Truckstop

Örebro Truckstop

Det har tisslats och tasslats länge om Örebros nya Truckstop, men nu börjar det ta form och i början...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar