Virkesbörsen börjar med virkesvärdering

Virkesbörsen börjar med virkesvärdering

Virkesbörsen lanserar en ny tjänst där skogsägare kan värdera sina slutavverkningar, gallringar och skogsvårdsåtgärder samt följa värdeutvecklingen på sin skog. Virkesvärderingen är en del i erbjudandet ”Primakund”.

Virkesbörsens unika prisjämförelse för listpriser på virke och kontinuerliga bevakning av virkesmarknaden gör att Virkesbörsen nu kan lansera en helt ny tjänst. Den hjälper skogsägare och andra intressenter att värdera sitt virke och andra skogliga åtgärder. Skogsägare kan enkelt utgå från exempelvis sin skogsbruksplan och lägga in sina åtgärder (slutavverkningar, gallringar eller skogsvårdsåtgärder). Virkesbörsen ger varje åtgärd ett värde eller en kostnad och skogsägaren får en tydlig överblick över kassaflödet från sin skog. När virkespriserna förändras meddelas skogsägaren som därmed löpande kan följa värdeutvecklingen på sitt virke.

– Vår vision är ett mer aktivt och lönsamt skogsbruk. Jag är därför mycket glad och stolt över att lansera en tjänst som ger skogsägare hjälp med att följa värdet på sin skog och ta kontroll över kassaflödet. Det är väldigt enkelt att utifrån sin skogsbruksplan fylla i de uppgifter som behövs. För att alla ska få chans att testa den nya tjänsten bjuder vi på en månad helt gratis med kampanjkoden ”PROVA”, säger Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen.

Den nya tjänsten kompletterar Virkesbörsens marknadsplats för att sälja virke och den unika prisjämförelsen för virke som tiotusentals skogsägare redan använder. Men även banker, mäklare m.fl. kommer kunna dra nytta an den nya tjänsten för att värdera och visualisera intäkter och kostnader från skogen. När virkespriserna förändras kommer skogsägarna också meddelas om det. Det är en helt unik tjänst som hjälper skogsägare att driva ett aktivt och mer lönsamt skogsbruk.

Erbjudandet ”Primakund” där prisjämförelsen ingår kostar efter provmånaden 99 kronor per månad eller 599 kronor för ett år.

 

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar