Nyhet

Malte Månson expanderar

”När nu Södersidans Lastbilsverkstad i Skogås tar steget in i Malte Månson-koncernen blir vi en del i en större verksamhet med rejäla resurser”, säger företagets ägare och VD, Frasse Andersson. På bilden, från vänster: Maria Jangard, administrativ chef och ägare på Södersidan, Frasse Andersson, Staffan Lindewald, CEO Malte Månson och Magnus Åbjörnsson, CFO Malte Månson. Foto Malte Månson

 ”Vi har flyttat fram våra positioner på marknaden och är nu Skandinaviens största oberoende verkstadskedja för tung transportutrustning”, säger Staffan Lindewald, CEO på Malte Månson Holding när han delger att företaget har  förvärvar Södersidans Lastbilsverkstad i Skogås i södra Stockholm. 

Södersidans Lastbilsverkstad är en i branschen välkänd verkstad med MAN-auktorisation, som har 14 medarbetare och en årsomsättning på cirka 30 MSEK.

15 verkstäder

”För ett år sedan förvärvade vi Hylast i Jordbro, vilket innebär att vi nu förfogar över två verkstäder i Stockholm och ytterligare 13 runt om i Sverige. Förvärven ligger helt i linje med vår tidigare uttalade ambition: att kunna erbjuda våra kunder bästa tillgänglighet och kvalitet genom att vara den tydliga marknadsledaren i vår marknad, säger Staffan Lindewald.”

”Bästa tänkbara service”

Frasse Andersson är VD för Södersidans Lastbilsverkstad och har målmedvetet byggt vidare på verksamheten som Tommy Hjelm startade 1985.
”När beslutet om att sälja anläggningen togs var valet av ny ägare enkelt”, förklarar Frasse Andersson.
”Malte Månson har sedan tidigare många välskötta verkstäder med kompetenta medarbetare i landet. Nu blir vi en del i en större koncern med rejäla resurser, vilket betyder att vi även i fortsättningen kan garantera våra kunder bästa tänkbara service”.