Digitala auktioner – ett smittsäkert alternativ

Digitala auktioner – ett smittsäkert alternativ

Att köpa begagnade maskiner inom entreprenad, skogsbruk och lantbruk är något som har ökat stort, och att en ökning att handla via datorn har stigit ser auktionsföretaget Klaravik i sitt resultat för det gångna året.

Trots pandemin gör Klaravik sitt bästa resultat någonsin år 2020. För första gången i företagets historia överstiger auktionsomsättningen 2 miljarder kronor under ett kalenderår.

Intressant för fler

”Det är naturligtvis riktigt roligt att vi, trots mörkt världsläge, kan fortsätta göra begagnatmarknaden mer och mer intressant för fler och fler, med Klaravik som utgångspunkt. Jämfört med privat begagnatförsäljning, där det kan handla om fysiska möten med många spekulanter, tror jag också våra digitala auktioner upplevs som ett smittsäkert alternativ”, säger Christian Lenander, vd på Klaravik.

Rekordnotering

Försäljningarna på Klaravik har växt stadigt år för år sedan starten 2012. Under 2020 har auktionsomsättningen ökat till dryga 2 miljarder kronor från 2019 års tidigare rekordnotering på 1,5 miljarder kronor. Totalt bytte 63 782 produkter ägare med klaravik.se som kanal för sitt återbruk. Ökningen märks i Klaraviks samtliga huvudområden; som entreprenad, skogsbruk och lantbruk. Under året står lantbruksdelen ut lite särskilt. Exempelvis har antalet sålda traktorer gått från 780 stycken 2019 till 1120 stycken under 2020.

Kundupplevelsen i fokus

Under året har Klaravik, med huvudkontor i Karlstad, också växt sett till antalet medarbetare. Från 80 personer vid 2019 års slut till 107 personer vid utgången av 2020.
”Det ska vara tryggt och enkelt, oavsett om du lägger bud på sajten, pratar med vår kundtjänst eller möter en av våra mäklare. I varje led vill vi se till att ha resurser som hjälper våra kunder. Kundupplevelsen är också vårt huvudfokus när vi blickar framåt mot 2021” avslutar Christian Lenander.

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar