Engcons grundare tilldelas medalj av H.M. Konungen

Engcons grundare tilldelas medalj av H.M. Konungen

Varje år på Karl-dagen, den 28 januari, beslutar H.M. Konungen om medaljförläningar för H.M. Konungens medalj. I år förärades Engcons grundare och ägare Stig Engström med H.M. Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv.

Hans Majestät Konungens medalj, tidigare även kallad Hovmedaljen, instiftades cirka 1814 och tilldelas svenska och utländska medborgare för särskilda förtjänster samt dessutom till befattningshavare vid Kungliga Hovstaterna för lång och trogen tjänst. I år tilldelades Stig Engström medaljen för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv.

H.M. Konungens medalj

– Jag fick ett brev som informerade att jag var utvald tillsammans med fem andra att tilldelas H.M. Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band samt att en medaljförläningsceremoni planeras att genomföras vid ett senare tillfälle, berättar Stig Engström, grundare och ägare av Engcon.

Betydande insatser

Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band är rund med en bild i relief och är avsedd att bäras om halsen. På baksidan finns en text, som anger för vilket ändamål medaljen utdelats. Stig Engström förlänades medaljen för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv och kommenterar det så här:

– Min mission är att förändra den grävande världen till att bli säkrare och effektivare. Det är därför otroligt roligt att mitt och Engcons arbete uppmärksammas. Det är en stor ära att förlänas med en medalj från H.M. Konungen, säger Stig Engström.


2021 förlänas följande personer med H.M. Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band:

  • Stig Engström, för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv.
  • Jacob de Geer, för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv.
  • Göran Lennmarker, f.d. riksdagsledamot, för sin framstående politikergärning.
  • Gerteric Lindquist, för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv.
  • Magnus Nilsson, för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv.
  • Anders Wijkman, författare och samhällsdebattör, för sina förtjänstfulla insatser rörande frågor inom tillväxt och miljö.

 

 

 

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar