Volvo gör storaffär – 1000 lastbilar till Italien

Volvo gör storaffär – 1000 lastbilar till Italien

Det italienska transport- och logistikföretaget Lannutti Group har beställt 1000 nya Volvo FH-lastbilar med företagets senaste bränslebesparande teknologin I-Save. Italienarna ser en potential att minska bränsleförbrukningen och minska koldioxidutsläppen i och med köpet.

Lannutti Group är verksamma i åtta olika europeiska länder med en flotta på 1800 lastbilar. Företagets beslut att investera i 1000 nya Volvo FH-lastbilar togs efter ett heltäckande ettårigt bränsletest, där Volvo FH med I-Save jämfördes med andra lastbilsmärken i en blandad flotta. Resultatet visade på en bränsleminskning på 10 procent jämfört med en motsvarande standardlastbil (en vanlig Volvo FH Euro-6 step C).

Positiv testperiod

– Principen vi följer, när vi förnyar vår flotta på Lannutti Group, är att prioritera fordon med låga utsläpp. Utöver pålitlighet, är de viktigaste faktorerna för oss att hålla nere fordonens vikt för att kunna ha en hög lastvikt, och att hålla bränsleförbrukningen till ett minimum. Efter den positiva testperioden, beslöt vi oss för att alla nya Volvolastbilar skulle bli I-Save-lastbilar, berättar Valter Lannutti, koncernchef på Lannutti Group.

Bränslebesparande egenskaper

I-Save-versionen av Volvo FH kombinerar en extra bränsleeffektiv motor med bränslebesparande egenskaper, vilket minskar bränsleförbrukningen för fjärrtransporter. Lastbilen är även utrustad med extra säkerhetsfunktioner som Filbytesassistans och Uppmärksamhetsassistans.

– Vi kompromissar inte med säkerheten. Det är viktigt att erbjuda våra förare en säker och bekväm arbetsplats, men det är också ett sätt att garantera våra leveranser. Lyckligtvis är de flesta av de olyckor som sker bara mindre skador. Men lastbilarna behöver ofta repareras och det är kostsamt när en lastbil står stilla. Sammantaget så tycker jag att extra säkerhetssystem är en bra investering, säger Valter Lannutti.

Leverans 2021 och 2022

Ordern på 1000 Volvo FH med I-Save kommer att levereras till Lannutti under 2021 och 2022.

– Vi har en lång och förtroendefull affärsrelation med Lannutti Group och jag är väldigt stolt över att de litar på Volvo Lastvagnar och att de intygar vilken enastående bränsleprestanda våra I-Save-lastbilar har. Detta är lika viktigt för klimatet som för våra kunder, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

 

 

 

Källa: AB Volvo

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar