Jämförande lastbilstester med Scania 540 S som vinnare

Jämförande lastbilstester med Scania 540 S som vinnare

Med konkurrenter som MAN, Mercedes och DAF tog SCANIA 540 S hem vinsten i två jämförande lastbilstester i Tyskland. Testet arrangerade i höstas av europeiska branschtidningar och resultatet har nu publicerats.

”Att vinna dessa tester är ännu ett bevis på att Scania är ledande inom vår industri”, säger Stefan Dorski, Senior Vice President och Head of Scania Trucks, och fortsätter:
”När oberoende och erfarna journalister bedömer alla relevanta delar av vår produkt enligt vetenskapliga metoder och jämför dessa med andra, är resultatet i högsta grad relevant för potentiella kunder”.

Tester av kommersiella fordon

1000-poängstestet och ETC är bland de mest etablerade jämförelsetesterna för kommersiella tunga fordon i världen. De anordnas av tysk branschpress och ett flertal erfarna journalister från olika länder deltar. Lastbilarna bedöms på en rad olika områden som rör allt från förarmiljö och ljudnivåer till bilens förmåga på vägarna. Lastbilarna körs också mer än 300 kilometer på olika typer av allmänna vägar, utrustade med kalibrerad bränslemätningsutrustning för att säkerställa den verkliga bränsleförbrukningen med högsta möjliga precision. Varje del poängsätts och bidrar till lastbilens totalresultat.

”…den lägsta bränsleförbrukningen…”

”Vi belönas med den högsta totalpoängen i båda testen. Men personligen är jag mest stolt över att vår lastbil har den lägsta bränsleförbrukningen samtidigt som vi har den högsta medelhastigheten”, säger Dorski.
”Det visar tydligt på Scanias effektivitet som transportmedel. Och det är inte bara våra kunder som har nytta av ett enastående resultat. Det är också ett bidrag i kampen mot klimatförändringar orsakade av CO2-utsläpp”.

1000-poängstestet, organiserat av Michael Kern, publiceras i ett flertal branschtidningar, som “Lastauto Omnibus”. ETC, organiserat av Hans-Jürgen Wildhage publiceras i “KFZ Anzeiger” och flera andra tidningar.

Deltagarna i 1000-poängstestet, som hölls i oktober 2020 var:

Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS och Mercedes Actros 1853 LS.

Deltagarna i ETC-testet (European Truck Challange) i november 2020 var:

DAF XF 530, Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS och Mercedes Actros 1853 LS. Alla stora europeiska tillverkare var inbjudna att delta i båda testerna.

 

 

 

 

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar