Svemester ger högtryck för veteranbilar

Svemester ger högtryck för veteranbilar

Sommaren 2020 semestrade svensken till stor del på hemmaplan på grund av pandemin. Och med det osäkra resläget utomlands spås trenden hålla i sig även 2021. Det syns även hos klaravik.se där intresset för veteranbilar och båtar och nu är rekordstort.

Semester på hemmaplan innebär för många att solstolen i utlandet byts mot bil och båt, men den trenden gäller inte just nu. 2020 ökade försäljningarna av båtar på Klaravik med 124 procent och veteranbilar (med en årsmodell 30 år eller äldre) med 80 procent jämfört med året innan.

Ökat köptryck

– Ökningen beror både ett ökat köptryck och att vi på Klaravik fått fler och fler uppdrag med båtar och samlarbilar. Som säljande kund tror jag att vi upplevs som ett tryggt och smidigt alternativ, gentemot att annars hålla i en försäljning med många intressenter på egen hand, säger Carita Nero, försäljningschef på Klaravik.

Långt ifrån mättad marknad

Trots en ökad försäljning under fjolåret finns det mycket som tyder på att marknaden är långt ifrån mättad. Exempelvis har antalet sökningar relaterade till båtar på Klaravik.se ökat med 108 procent under inledningen av 2021 jämfört med samma tidpunkt i fjol.

– Spekulanterna är många, och fortfarande fler än vad utbudet kunnat möta. Så är man ett företag som funderar på att sälja är läget helt klart fördelaktigt.

Såväl äldre “entusiastbilar”  som båtar är annars den typen av objekt som, i en del fall, tenderar att bli stående. Något som Klaravik gärna hjälper till att ändra på.

– Kan vi bidra till att fler cirkulerar sina begagnade bilar och båtar som inte används – så att de kommer till nytta och glädje hos någon annan – ja, då har vi lyckats. Inte bara med vår försäljning, utan i någon mån också till ett återbruk som bidrar till härliga upplevelser och semestrar, avslutar Carita Nero.

 

 

 

 

Källa: Klaravik

Läs också

Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar