Uppåtgående trend för Rottne Industri

Uppåtgående trend för Rottne Industri

Rottne Industri AB ser en stor ljusning när det kommer till antalet beställda skogsmaskiner. Vändningen tog rejäl fart i början av året och nu behöver företaget nyanställa inom flera områden.  ”Vi ser helt klart en uppåtgående trend i orderingången”, säger Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri.

Pandemiåret 2020 var jobbigt för många, med stor osäkerhet inom flera olika marknader. Så även för Rottne Industri som under fjolåret såg en chans att fokusera på investeringar, förbättringar och lönsamhet.

Framtidstron spirar

En titt i backspegeln visar att det småländska skogsmaskinsföretaget gjorde rätt. Nu spirar framtidstron igen i takt med att orderingången ökar rejält.

– Det var en jätteutmaning för oss när saker och ting verkligen gick mellan hopp och förtvivlan, säger Arne Isaksson.
– Sedan augusti förra året har vi dock haft en uppåtgående trend och därefter har det ökat månad för månad.

”Sovande” marknader har satt fart

Anledningarna är flera. En kall vinter i Sverige har lett till att fjärrvärmeverken har fått arbeta hårt och mängder av insektskadad skog har avverkats för att bli biobränsle. En annan aspekt i Rottnes medvind är att tidigare ”sovande” marknader har satt fart igen.
– Bland annat Ryssland, som har en riktigt bra avverkningssäsong bakom sig och som behöver maskiner. Dessutom satsar vi stort på den transatlantiska marknaden där vi, framför allt i Kanada, har fått ett rejält uppsving igen, säger Arne Isaksson.

Stor personalökning

Rottne Industri räknar med en 30 procentig uppgång i produktionen jämfört med förra året. Det innebär att företaget nu är i full gång med att rekrytera ny personal, både på tjänstemanna- och kollektivsidan.

– Vi räknar med att nyanställa mellan 10–15 personer under året, plus att pensionsavgångar kommer att ersättas, så det blir en stor personalökning, säger Tobias Johansson, vd på Rottne Industri, och tror på en ljus framtid:
– Det är helt klart en omställningsprocess som vi står inför, men målet med 200 levererade skogsmaskiner under 2022 står fast.

 

 

 

Källa: Rottne Industri AB

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar