Tre nya storlekar i Rototilts snabbfästessystem

Tre nya storlekar i Rototilts snabbfästessystem

Rototilt utvidgar sitt erbjudande av nästa generationens helautomatiska snabbfästessystem med ytterligare tre nya storlekar; QC45-4, QC 45-5 och QC60-4 med leveransstart maj 2021.

QuickChange™ kan nu erbjudas på tiltrotatormodellerna R3 till R8 samt i QuickChange maskinfästen i viktspannet 6 till 32 tons grävmaskiner. Och med den prisbelönta säkerhetslösningen SecureLock™ som standard minskar risken för olyckor i samband med felaktigt kopplat redskapslås tack vare en kontinuerlig övervakning av redskapslåset i maskinfäste och tiltrotator.

”Vi ser ett klart ökat intresse hos användare av kompaktmaskiner att använda helautomatiska snabbfästessystem. Nu kan vi erbjuda senaste tekniken även för dessa maskiner i och med lanseringen av QC45-4 och QC45-5” berättar produktchef Sven-Roger Ekström.

Byte utan att lämna hytten

Med Rototilt QuickChange™ för maskinfästen, tiltrotatorer och redskap kan man genomföra redskapsbyten av hydrauliska och elektroniska redskap utan att lämna hytten. QuickChange™ baseras på S-standarden som är kompakt och mycket robust. QuickChange™ ingår i den gemensamma standarden Open-S, som säkerställer kompabilitet mellan olika tillverkare för det hydrauliska gränssnittet mellan maskinfäste, tiltrotator och redskap.

Med Rototilt QuickChange™ har du möjlighet att snabbt kunna koppla loss tiltrotatorn där uppdraget inte kräver tiltrotatorns funktionalitet. Din grävmaskin blir en fullfjädrad redskapsbärare som gör att du kan utföra jobbet snabbare, smartare och med mer precision.

 

 

 

 

Källa: Rototilt

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar