Maskinstyrning till grävlastare – resultat av samarbete

Maskinstyrning till grävlastare – resultat av samarbete

I samarbete med Huddig har MOBA Sweden utvecklat en lösning för maskinstyrning till grävlastare. Systemet har två profiler som underlättar växelvis arbete med grävaggregat och lastare. Lösningen är baserad på MOBA Swedens 3D-system Xsite PRO, ett GNSS-baserat system som garanterar hög precision, säkerhet och noggrannhet vid exempelvis grov- och finplanering.

Maskinstyrning är idag ett viktigt verktyg och på många av dagens byggen en förutsättning för effektivt arbete. Grävsystemet bygger på MOBA Swedens beprövade teknologi för grävmaskiner och möjliggör precisa utsättningar och kontrollmätningar.

– Vi har sett en ökad efterfrågad av maskinstyrning och 3D-system bland våra kunder. MOBA Swedens produkter ligger i framkant när det gäller innovationsprojekt inom maskinstyrning och vi är väldigt glada över samarbetet. Tillsammans har vi hittat en bra lösning för grävlastare som täcker hela maskinen, båda lastare och grävsida, vilket bidrar till en mycket ökad kundnytta, säger Daniel Myrgren, marknad- och försäljningschef på Huddig AB.

Optimerar användningen

Med en HUDDIG som är utrustad med MOBAs grävsystem, kan föraren sömlöst byta mellan de två profilerna, vilket ger möjlighet att optimera användningen av lastaren och grävaggregatet. Huddigs integrerade rotationssensorer används i svängbom och midja, vilket ger en konstant position på båda skoporna.

Enkel navigering

Systemet erbjuder enkel navigering. Via en 8,4 tums display som placeras i hytten kan föraren bevaka arbetet och få realtidsinformation.

MOBAs grävsystem beställs enbart genom Huddigs återförsäljare eller direkt från MOBA Sweden.

– Maskinstyrning bidrar till ökad effektivitet och säkerhet och ger möjlighet till ökad lönsamhet för entreprenören. När arbetet blir rätt från början sparar man både tid och pengar, säger Patrik Wallgren, vd på MOBA Sweden

 

 

 

Källa: Huddig AB

Läs också

Fullhybrid från Huddig

Fullhybrid från Huddig

Den 29 april lanserade grävlastartillverkaren Huddig AB en fullhybridteknologi, som ger påtagliga vinster i både prestanda, produktivitet och miljö....

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar